Bestel de DVD bij ...
Koop Alone in the Dark bij bol.com
Alone in the Dark
Genre:Aktie, Monsters
Regisseur:Uwe Boll
Jaar:2005
Taal:Engels
Speeltijd:96 minuten
Cast:Christian Slater, Tara Reid, Stephen Dorff, Frank C. Turner, Will Sanderson


De Abkani is een verloren beschaving die op mysterieuze wijze verdween. Zij geloofden in twee werelden, een wereld van licht en een van duisternis, en zij hadden kennis van een poort die deze werelden verbond. Bureau 713, het paranormale onderzoeksbureau van de overheid, is opgericht om de geheimen van de Abkani in beeld te brengen. Bij deze organisatie werkt dokter Hudgens; hij wordt echter ontslagen wanneer er problemen opduiken met zijn expiriment op 20 weeskinderen. 22 jaar later is Edward Carnby (Slater), een van de weeskinderen, zelf paranormaal onderzoeker. Na een periode in dienst te zijn geweest bij Bureau 713 doet hij nu zelfstandig onderzoek naar de Abkani en hoopt zo antwoorden te vinden in verband met zijn kindertijd.

Zijn vriendin Aline Cedrac (Reid) is assistente van dokter Hudgens en expert op het gebied van de Abkani. Waneer dokter Hudgens de Erebus (een gouden kist) vindt, en de dodelijke inhoud ervan bij het openen ontsnapt, krijgt Bureau 713 metingen van hoge paranormale activiteiten door en verdwijnen de overige 19 weeskinderen op mysterieuze wijze. Edward stelt een onderzoek in maar botst daarbij al gauw op commandant Burke (Dorff), nu het hoofd van Bureau 713 en bepaald geen vriend van Edward. Als er echter Xenomen (alien-achtige monsters) opduiken, en dokter Hudgens ook verdwenen blijkt, wordt duidelijk dat zij de krachten zullen moeten bundelen en de antwoorden moeten zoeken in een verlaten goudmijn waar de poort zich zou bevinden.

Waar reeds bewezen was dat niet elke goede film garant staat voor een goede videogame, staat een goede videogame evenmin automatisch garant voor een goede film. Dit zou regisseur Uwe Boll nochtans moeten weten, want na zijn mislukte poging om House of the Dead op film te zetten is dit nu ook het geval met Alone in the Dark. Maar waar House of the Dead een flop was over de ganse linie, worden hier kosten noch moeite gespaart. Wie de cv's van de acteurs erop naslaat zal meteen zien dat hier niet de eerste de beste werden gecast, en ook de speciale effecten in de film komen goed tot uitstekend over.

Maar al deze dingen ten spijt blijft het verhaal te ingewikkeld en oppervlakkig tegelijk. Het vertoont meer gaten dan de gemiddelde Zwitserse kaas en zit vol tegenstrijdigheden, zodat deze dure produktie niet meer is dan goeddeels weggesmeten geld. Er zal wel een publiek zijn te vinden voor deze film, namelijk de gamers die fan zijn van de spelserie, omdat zij ook meer op de hoogte zullen zijn van de achtergrondverhalen en zo de puzzel beter in elkaar zullen passen. Maar voor de leken (waaronder ondergetekende) is dit weinig meer dan tijdverspilling.


Beoordeling: 2.0 (?)
Recensent: Snake
Links:  IMDB  Bekijk Trailer  

Beoordeling bezoekers (12):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb