Bestel de DVD bij ...
Koop Arachnophobia bij bol.com
Arachnophobia
Genre:Monsters
Regisseur:Frank Marshall
Jaar:1990
Taal:Engels
Speeltijd:103 minuten
Cast:Jeff Daniels, Harley Jane Kozak, John Goodman, Julian Sands


Fotograaf Manley is lid van een expeditie in Venezuela. Daar ontdekken ze een nieuwe, unieke spinnensoort die, in tegenstelling tot andere soorten, in een bijenkolonie leeft en extreem agresief blijkt. Manley wordt echter ziek tijdens de expeditie en komt kort daarop te overlijden. Dokter Ross, een dokter met een hevige spinnenfobie, heeft besloten de drukte van San Fransico achter zich te laten en trekt met zijn gezin naar het idyllische plattelandsdorpje Canaima waar hij gaat werken als dorpsarts. Eenmaal daar aangekomen verloopt de integratie nogal moeizaam en wacht hem een eerder koele ontvangst. Wanneer de oude dorpsdokter Metcalf dan ook nog eens besluit niet te stoppen maar zijn praktijk gewoon voort te zetten lijkt alles voor Ross tegen te zitten.

Als Ross er dan toch in slaagt enkele patienten in te palmen vallen er plots doden en weet dokter Metcalf handig de zwarte piet door te schuiven naar Ross, waarbij hij zichzelf handig uit de wind zet. Wanneer Metcalf echter zelf het leven laat krijgt Ross vrij spel en begint hij een uitgebreid onderzoek naar de doodsoorzaken die het dorpje teisteren. Al snel botst men op de betrokkenheid van spinnen en roept men de hulp in van Dokter James Atherton, een gereputeerd spinnenexpert. Wanneer deze de link legt tussen zijn expeditie in Venezuela, de overleden fotograaf Manley en het dorpje Canaima weet men ook hoe het spinnenprobleem op te lossen: lokaliseer de koningsspin en vernietig deze. Maar zal dit dan ook wel lukken?

Arachnophobia is zeker niet de zoveelste film over een uit de hand gelopen insektenplaag maar een goed uitgewerkte produktie. De cast is oordeelkundig samengesteld en uitgebalanceerd. Waar Jeff Daniels met overtuiging de spinnenhatende dokter Ross neerzet zien we ook een sublieme John Goodman opduiken die met zijn rol als insektenverdelger voor de komische noot moet zorgen. Ook het camerawerk is verzorgd en het feit dat het grootst deel van de film werd gefilmd met echte spinnen geeft deze film extra meerwaarde. Dit is overigens niet echt verwonderlijk wanneer we regisseur Frank Marshall's staat van dienst erop nakijken. Arachnophobia staat dan ook garant voor een avondje filmplezier -- hoewel het niet de meest intense horrorfilm is -- en lijkt mij aan te raden voor iedereen, tenzij u zelf last heeft van een fobie voor deze lieve harige achtpoters.


Beoordeling: 3.0 (?)
Recensent: Snake
Links:  IMDB  Bekijk Trailer  

Beoordeling bezoekers (11):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb