Bestel de DVD bij ...

Koop Arachnid bij Amazon.co.uk
Arachnid
Genre:Monsters
Regisseur:Jack Sholder
Jaar:2001
Taal:Engels
Speeltijd:95 minuten
Cast:Chris Potter, Alex Reid, Josť Sancho, Neus Asensi


Wanneer een Amerikaans gevechtsvliegtuig in contact komt met een UFO, stort het even later neer op een eiland in de Zuid-Pacific. Als kort daarop het sterftecijfer bij de plaatselijke bevolking door vergiftiging plots omhoog schiet besluit men een medische expeditie te sturen naar het gebied. De expeditie wordt geleid door ene Lev, en bestaat verder uit piloot benevens zuster van de verongelukte gevechtspiloot Loren, dokter Samuel Leon en zijn assistente Susana, spinnenexpert en beroepsnerd Henri, gevechtsexperts en bullebakken van dienst Bear en Pablo, en een lokale gids met enkele dragers. Wanneer zij op het eiland aankomen crasht ook hun vliegtiug zonder enige aanleiding en stranden ze op de kust, afgesloten van ieder contact met de buitenwereld. Na enkele verwijten over en weer en overig overleg besluiten ze dan maar de expeditie in te zetten.

Eenmaal in de jungle stapelen de onverklaarbare incidenten zich op wat de spanning verder doet oplopen in de groep. In een verlaten dorp ontdekt Henri een nieuwe spinnensoort. Dit biedt echter weinig soelaas voor de groep, want wanneer de eerste doden vallen botsen ze op een gemuteerde reuzenspin die alles vernietigt wat op haar pad ligt. De strijd om te overleven barst dan ook in alle hevigheid los. Zullen de expeditieleden de ultieme confrontatie kunnen afwenden of wordt het een strijd op leven en dood?

Het nadeel van dit soort films is, dat hij staat of valt met het monster van dienst, in dit geval een reuzenspin. En bij deze film is het zeker een val. De speciale effecten van Arachnid zijn beslist te mager om de productie staande te houden en onze spin komt op geen enkel moment natuurlijk of geloofwaardig over, zodat deze meer iets wegheeft van een huppelende rekwisiet dan van een angstaanjagend monster. Ook het verhaal is iets te mager en bevat teveel gaten om boeiend kunnen te blijven. Zo zien we de oorzaak van het muteren van de spin maar blijven we voor de rest van de film zonder enige achtergrondinformatie of schokkende ontdekkingen, wat het allemaal wat flauw maakt.

Ook onze avonturiers zetten hier niet bepaald een glansprestatie neer, zodat ik wel kan stellen dat het beter is deze productie te mijden en de vrije tijd met enige nuttiger zaken te spenderen.


Beoordeling: 2.0 (?)
Recensent: Snake
Links:  IMDB  Bekijk Trailer  

Beoordeling bezoekers (4):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb