Bestel de DVD bij ...

Koop Cradle Of Fear bij Amazon.co.uk
Cradle Of Fear
Genre:Splatter
Regisseur:Alex Chandon
Jaar:2001
Taal:Engels
Speeltijd:120 minuten
Cast:Dani Filth , David McEwen , Edmund Dehn


Britse Direct-to-video horrorfilm rond de Britse black metalzanger Dani Filth (Cradle of Filth) over een in T.B.S.-kliniek zittende seriemoordenaar die op een of andere telepathische manier zijn sinistere handlanger ('The Man', Filth) in het wilde weg mensen, bij voorkeur knappe jonge vrouwen, doet vermoorden. Een neurotische en obsessieve politie-inspecteur moet het allemaal in het reine zien te brengen.

Wie het snapt mag het zeggen. Ik kon aan deze film in ieder geval geen touw vastknopen. De film is zo ongeconcentreerd dat, vergeleken hiermee, het werk van iemand als Clive Barker (Hellraiser) afsteekt als ware hij Alfred Hitchcock zelve. Wat heeft inspecteur Nelson nu precies met Kemper (de geschifte seriemoordenaar) of The Man, en waarom? Hoe komt Kemper eigenlijk aan The Man? Begrijp me goed, ik ben een uitgesproken liefhebber van de interpretatieve film. Geef me bijna iedere film te zien van regisseurs als David Cronenberg, David Lynch, Dante Tomasselli, of zelfs een van de slechtere films van een vormregisseur als Dario Argento, en ik ben een gelukkig en tevreden man. Echter, Cradle of Fear is geen interpretatieve experimentele film. Op z'n best is het een serie onsamenhangende gebeurtenissen, gedragen door acteurs variŽrend van matig tot belabberd, amateuristische regie en emmers vol aardbeiensiroop.

Dat zou allemaal nog wel gaan als Chandon ervoor zou hebben gekozen om wat flauwe slapstickhumor erin te verwerken zoals Lloyd Kaufman dat bijvoorbeeld doet met z'n Troma trash-cinema (Redneck Zombies, Toxic Avenger, Terror Firmer, Class of Nuke'em High). Maar nee, hij lijkt al zijn onzin nog serieus te nemen ook.

Het halfje dat ik er nog voor geef is bestemd voor de death-metalfans. Misschien kunnen zij hiermee een kleverig aardbeiensiroopfeetje bouwen en het toch nog naar hun zin hebben. Voor de rest van de filmkijkende wereld: zonde van de tijd.


Beoordeling: 0.5 (?)
Recensent: Kairo
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (14):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb