Bestel de DVD bij ...
Koop An American Werewolf in Londen bij bol.com
An American Werewolf in Londen
Genre:Weerwolven
Regisseur:John Landis
Jaar:1981
Taal:Engels
Speeltijd:97 minuten
Cast:David Naughton, David Naughton, Jenny Agutter, John Woodvine


Jack en David, twee Amerikaanse studenten, trekken met de rugzak door het Noord-Engelse platteland. Wanneer ze in een dorpje een bezoekje brengen aan de plaatselijke herberg leren ze al snel de gastvrijheid van het Engelse platteland kennen en als ze de verkeerde vragen stellen staan ze even snel weer buiten met de nodige dosis informatie over het locale bijgeloof. Ondanks de verwittigingen om de weg niet te verlaten raken de twee vrienden toch afgedwaald. Wanneer de twee terug in het dorp trachten te komen worden ze opgejaagd, en later aangevalen door een wolf. Dankzij de tussenkomst van de dorpelingen weten ze David te redden maar voor Jack komt alle hulp te laat.

Terug bij bewustzijn gekomen vinden we David in een ziekenhuis in hartje Londen waar hij Alex, een alleenstaande verpleegster, en dokter Hirsch ontmoet, die zich ontfermen over de getraumatiseerde David. Aanvankelijk heeft David last van levendige dromen, tot deze omslaan in nachtmerries en hij zelfs bezoek krijgt van zijn (on)dode vriend Jack. Deze licht hem in over zijn status van vervloekte ondode en hoe David langzaam verandert in een weerwolf. Het ongeloof bij David neemt toe maar wanneer hij na een volle maan wakker wordt in de plaatselijke dierentuin tussen de wolven, en hij vervolgens verneemt dat er die nacht zes bloederige moorden zijn gepleegd dringt de harde waarheid plots tot hem door. Zal hij zijn noodlot nog kunnen afwenden?

Hoewel het hier zeker om een horrorfilm gaat is er in deze produktie ook de nodige plaats gemaakt voor humor, romantiek en zelf een portie drama, wat enorme meerwaarde geeft aan deze film. An American Werewolf in Londen zal altijd bijblijven als de eerste film waar de metamorfose van mens naar weerwolf zo duidelijk in beeld werd gebracht (en zeker zo geslacht), waardoor regisseur John Landis later Michael Jackson's Thriller mocht maken.

Ook de acteurs leveren in deze film juweeltjes af. Ze komen zeer overtuigend en au naturel over, wat ertoe bijdraagt dat dit een tijdloze horrorklassieker is geworden die zeker het bekijken waard is en blijft. Het is een onverkort meesterlijke film met een simpel doch boeiend verhaal, die elk zichzelf respecterend horrorliefhebber moet gezien hebben.


Beoordeling: 4.0 (?)
Recensent: Snake
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (31):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb