Bestel de DVD bij ...
Koop Ozone bij bol.com
Ozone
Genre:Cult, Zombies
Regisseur:J.R. Bookwalter
Jaar:1993
Taal:Engels
Speeltijd:83 minuten
Cast:James Black , Tom Hoover , Bill Morrison


Eddie Boonie (James Black) is een detective die al jaren achter een groep drugsdealers aanzit. Als hij op een avond samen met zijn partner Mike Weitz (Tom Hoover) een van de dealera achterna zit wordt hij geinjecteerd met de nieuwe drug Ozone. Weitz, die achter een andere ontsnapte boef aanrent, keert niet meer terug. Boonie, die nogal overhoop ligt met zijn chef, gaat op zoek naar zijn vermiste partner. Door de ingespoten drugs krijgt hij regelmatig hallucinaties van zichzelf als zombie, en hij ontdekt dat door de verschillende stadia van het verhogen van de drugsdosis de gebruiker ervan uiteindelijk daadwerkelijk in een zombie zal veranderen. Zijn zoektocht leidt hem langs de laagsten der aarde tenslotte de opperzombie, een soort Jabba the Hut, te vinden.

Ozone is een echte B-horror: bijna geen budget, slecht acteerwerk, slap verhaal en veel gore. Dat hoeft op zichzelf geen slechte film op te leveren en fans van het subgenre zijn er legio, maar Ozone neemt zichzelf net iets te serieus om echt leuk te worden. De plotwendingen en verhaalvertelling van de zoektocht halen onnodig veel tijd af van het leukere spetterwerk en voegen daarbij simpelweg niets toe aan het verhaal. Het slechte doet niets af aan het feit dat pratende zombies weer eens wat anders zijn, en de Jabba the Hut verschijning is ronduit hilarisch.

Voor de liefhebber van "slechte" horror is Ozone zeer zeker een aanrader, maar voor wie een kwalitatief goede film wil zien niet.


Beoordeling: 1.5 (?)
Recensent: Squishy
Links:  IMDB  Bekijk Trailer  

Beoordeling bezoekers (6):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb