Bestel de DVD bij ...

Koop All Souls Day bij Amazon.co.uk
All Souls Day
(All Souls Day: Dia de los Muertos)
Genre:Zombies
Regisseur:Jeremy Kasten
Jaar:2005
Taal:Engels
Speeltijd:88 minuten
Cast:Marisa Ramirez, Laz Alonso, Danielle Burgio, Jeffrey Combs, Laura Harring, Danny Trejo


Jeremy Kasten is een genrefanaat die bezeten is van horrorfilms en het maken ervan. Bovendien bewees hij met The Attic Expeditions niet alleen over enthousiasme, maar ook over talent te beschikken. Daarbij sprak ik hem eens in Phoenix en is hij ook nog eens een sympathieke kerel. Alle lichten stonden, kortom, op groen voor deze moderne versie van Night of the Living Dead is de Mexicaanse woestijn.

Een jong stelletje op vakantie strandt met autopech in een Mexicaans dorpje op 1 november. Men viert daar dan Allerzielen, oftewel Dia de los Muertos, de dag waarop de zielen der overledenen terugkeren naar hun achtergebleven geliefden. In dit dorpje gebeurt dit echter al te letterlijk, en worden de doden niet door liefde gedreven maar door wraakzucht jegens een despotische landeigenaar die in een ver verleden de gehele dorpsbevolking opzettelijk liet verongelukken in een plaatselijke mijnschacht. Het stelletje moet de nacht door zien te komen door de zich opdringende zombies heen, waarbij ze de bijstand van een paar vrienden hebben ingeroepen.

Met acceptabel acteerwerk, fraai glooiende cinematografie, sfeervolle decors en behoorlijke speciale effecten ziet de film er duurder uit dan het beperkte budget zou doen vermoeden, maar er is een probleem. Het verhaal waaiert alle kanten uit en wordt niet gericht door een strak geschreven scenario. Hierdoor lijkt de film zich van scène naar scène te slepen, met personages waar we weinig om malen en een dramatische context die ons al weinig meer bezighoudt. De film ziet er, met andere woorden, goed uit maar het valt niet mee om erdoor te worden meegenomen, slaagt als schouwspel maar zakt als speelfilm.

Dat neemt niet weg dat er voor de fijnproever wel het een en ander valt te smullen. De film bevat een paar leuke spoofs voor de ingewijden in de zombiefilmwereld en het enthousiasme waarmee hij is gemaakt straalt ervan af en krijgt daardoor iets aanstekelijks. Maar ik had wel het gevoel dat er, met een beter uitgewerkt scenario, veel meer in had gezeten.


Beoordeling: 2.0 (?)
Recensent: Kairo
Links:  IMDB  Bekijk Trailer  

Beoordeling bezoekers (5):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb