Bestel de DVD bij ...
Koop Man-Thing bij bol.com
Man-Thing
Genre:Bovennatuurlijk, Slasher
Regisseur:Brett Leonard
Jaar:2005
Taal:Engels
Speeltijd:97 minuten
Cast:Matthew Le Nevez , Rachael Taylor , Jack Thompson , Rawiri Paratene , Alex O'Loughlin


Uit de diepe moerassen tovert Marvel de zoveelste cinematografische bewerking van een strip tevoorschijn. Soms pakt dat goed uit (Spiderman, X-Men), soms wat minder (Fantastic Four, Punisher) en af en toe dramatisch (Daredevil, The Hulk). Man-Thing behoort helaas tot de laatste categorie met deze poging tot horror van regisseur Leonard.

Met de zon in het vooruitzicht, lui een bierbuik kwekend, en meer vermoeiends, gaat Kyle Williams (Le Nevez) naar het aan een moeras gelegen dorpje Bywater. De vorige sheriff daar is een tijdje geleden onder mysterieuze omstandigheden verdwenen en Kyle komt hem opvolgen. Zijn nieuwe kantoor betredend ontdekt hij al snel dat er, voor een dorpje van een dergelijk onbeduidend formaat, wel erg veel personen vermist zijn. Vader en zoon Schist drijven een gelijknamig bedrijf dat zich met oliewinning bezighoudt, en waar zo ongeveer het hele dorp werkt. Tijdens een staking bij Schist komt hij Kyle al snel in aanraking met de schone Teri (Taylor) die hem de Indianenlegendes uitlegt, en hem in contact brengt met de lokale Indianen. Uit de restanten van dorpelingen die om de haverklap uit het moeras komen opduiken blijkt dat het niet zomaar een willekeurige moordenaar is die dit allemaal op zijn geweten heeft.

Buiten het acteerwerk, dat redelijk op orde is, is er voldoende aan te merken op deze moeras-horror. De belichting van een moeras in het holst van de nacht is van dien aard dat men zich afvraagt of er peertjes aan de bomen groeien. De lampen die meegenomen worden op de boten in het moeras dragen nauwelijks bij aan de luminositeit van het drassige gebied. De spanning die praktisch de gehele film totaal afwezig is wordt met krampachtige pogingen aangewakkerd door op willeurige momenten in de film de kijker te bombarderen met harde geluiden en wisselende beelden van de oliewinningsinstallie of het moeras -- wat totaal niets toevoegt en zelfs irriteert. Het verhaal verliest nogal vaak de aandacht van de kijker door in te gaan op irrelevante verhaal-zijlijnen, die het simpele en rechtlijnige verhaal zeker niet kan gebruiken. Als je dan kiest voor een simpel verhaal, vertel dan alleen dat verhaal en laat je niet afleiden door zijwegen.

Voor de verwoede striplezer is het wellicht verplichte kost, maar het is wel een zoutloos, geurloos, smaakloos stukje filmvreten dat je snel wil wegspoelen met een stevige après-diner.


Beoordeling: 1.5 (?)
Recensent: Squishy
Links:  IMDB  Bekijk Trailer  

Beoordeling bezoekers (9):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb