Bestel de DVD bij ...
Koop Cabin Fever bij bol.comBestel de poster bij ...

Koop de Cabin Fever poster bij allposters.com
Cabin Fever
Genre:Splatter
Regisseur:Eli Roth
Jaar:2002
Taal:Engels
Speeltijd:93 minuten
Cast:Rider Strong , Jordan Ladd , James DeBello , Cerina Vincent , Joey Kern


Horrorsensatie op het filmfestival van Toronto over een vijftal late pubers die vakantie gaan vieren in een hutje in het bos als daar een ziekte uitbreekt van een virus dat mensen letterlijk opeet.

Hoewel vermakelijk, lekker gory en voorzien van een paar rake 'scares' (en daarmee dus een vakkundig gemaakte film) kent de film geen enkel origineel idee. De gekozen setting komt vrijwel één op één met Sam Raimi's klassieker Evil Dead overeen. De onmin met de plaatselijke rednecks komt zo uit, noem maar op, The Hills Have Eyes, Wrong Turn, Texas Chainsaw Massacre etc. vandaan. Roth weet prima een dreigende sfeer te bouwen maar neemt, naar mijn smaak, teveel afstand van de hoofdpersonen zodat we er niet echt om geven of ze nu ziek worden of niet. De groep hoofdpersonen komt onder druk te staan, en valt uiteindelijk uit elkaar, onder invloed van dreigende besmetting. Met dit laatste had Roth naar mijn smaak veel meer kunnen doen, maar hij gaat een andere kant op en kiest in plaats daarvan voor de horroreffecten, die hij dan vervolgens overigens wel weer erg goed uitvoert.

Kortom, ik heb een beetje een dubbel gevoel over deze film. Als 'platte' horrorfilm is 'ie erg goed: veel vaart, veel gore, prima scares. Aan de andere kant mist het verhaal originaliteit en worden er bovendien dan nog eens een paar fikse kansen gemist om het nog een beetje verdieping mee te geven. Roth staat in deze film in een spreidstand waarin hij het allemaal wil doen en daar uiteindelijk maar ten dele in slaagt. Ik ben teveel genre-liefhebber om de film volledig af te kraken, daar is het in technische zin te vaardig voor gemaakt. Bovendien verdient Roth lof voor de moed waarmee hij de roemruchtige horrorjaren 70 weer nieuw leven in probeert te blazen. Maar ik vond de eerder genoemde film Wrong Turn, om er maar eentje te noemen die hiermee te vergelijken is, stukken beter omdat daarin zonder enige aarzeling rechtstreeks op de onderbuik wordt gericht. Alle commotie vorig jaar in Toronto is daarom dan ook niet goed te begrijpen.

Redelijke film voor een verloren zondagmiddag.


Beoordeling: 2.0 (?)
Recensent: Kairo
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (21):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb