Bestel de DVD bij ...

Koop Alone bij Amazon.co.uk
Alone
Genre:Psychologisch, Slasher
Regisseur:Phil Claydon
Jaar:2002
Taal:Engels
Speeltijd:110 minuten
Cast:Miriam Margolyes, John Shrapnel, Laurel Holloman, Isabel Brook


Alex is getraumatiseerd door het overlijden van zijn ouders. Tevens lijdt hij aan smetvrees en is hij een geobserdeerde detail-freak. Hiervoor loopt hij dan ook therapie bij een onbekwame psychiater. Sinds de dood van zijn ouders is Alex op zoek naar een levensgezel. Deze zoekt hij bij eenzame vrouwen die ook getekend zijn door het leven. Zo ook Sarah. Langzaam dringt Alex binnen in haar eenzame bestaan, zonder zich kenbaar te maken. Wanneer Sarah zich echter bedreigd begint te voelen stapt zij naar de politie. Zij kunnen echter niks ondernemen zonder harde bewijzen tegen Alex, zodat hij vrij spel krijgt en hij zich zo in zijn ziekelijke spelletjes kan uitleven.

Indirect gestuurd door zijn psychiater gaat hij echter zo ver gaat dat Sarah het leven laat. Met een kleine verwonding aan de hand en volledig in de war gaat hij te rade bij zijn zieleknijper. Hier krijgt hij geen gehoor, tot de assistente Charlotte zich over zijn wond ontfermt en deze met voor de gestoorde Alex opmerkelijke toewijding verzorgd. Dit is dan ook het sein voor Alex om zijn pijlen op Charlotte te richten. Maar ook dit loopt verkeerd af en bij een achtervolging wordt zij geschept door een auto. Eenmaal in de kliniek wordt zij, zonder haar medeweten, door de politie ingezet als lokaas, met alle gevolgen van dien.

Hoewel deze film is gerubriceerd als horror lijkt dit mij meer een thriller pur sang. Er komen absoluut geen bloederige scènes in voor, de film moet het dus meer hebben van de sfeer alsook van het verhaal. Dit lijkt me wel goeddeels gelukt te zijn. Zo speelt de film zich geheel af in een grijze, beklemmende sfeer. In zijn eerste produktie neemt Phil Claydon ons mee naar het troosteloze Engeland en laat hij ons de wereld zien door de ogen van gekwelde psychopaat. Het grotendeels en consequent vestigen van de film op het perspectief van de killer lijkt mij niet alleen origineel maar bij deze film in zijn opzet ook zeker geslaagd.

De acteurs houden de film somber en komen geloofwardig over. Hoewel hij nog niet het briljante heeft van films als Psycho of Silence of the Lambs is dit Alone een geslaagd en veelbelovend filmdebuut van Claydon. Ik zie dan ook uit naar verdere werken van deze regisseur.


Beoordeling: 2.5 (?)
Recensent: Snake
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (8):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb