Bestel de DVD bij ...

Koop Dead & Breakfast bij Amazon.co.uk
Dead & Breakfast
Genre:Komedie, Zombies
Regisseur:Matthew Leutwyler
Jaar:2004
Taal:Engels
Speeltijd:88 minuten
Cast:Ever Carradine, David Carradine, Portia de Rossi, Bianca Lawson, Oz Perkins, Gina Philips, Jeremy Sisto


Een groep van zes vrienden op vakantie stopt onderweg om te overnachten in een plaatselijk motelletje. 's-Nachts komen de eigenaar van het hotel en de plaatselijke sheriff onder verdachte omstandigheden bloederig om het leven, maar dat blijkt slechts het begin van de zorgen. Er wordt een demoon opgewekt die de plaatselijke bevolking zombificeert en de vrienden moeten zich verschansen in het motel om de bezetenen van zich af te weren.

Dead & Breakfast is een film in de nieuwe traditie van komische zombiefestijnen à la Shaun of the Dead en Undead. Regisseur Leutwyler haalde zo enthousiast ziel en zaligheid uit de kast dat hij tegen een NC-17 filmkeuring opliep en zijn overvloedige excessen bij moest snoeien voor een publieksvriendelijker en dus verkoopbaarder censuurkeurmerk. Een probleem dat niet bij de censors naar voren kwam, dus in de film is blijven zitten, is de scenaristische beperking van de regisseur zelf, met name waar het de dialogen betreft. Het is de bedoeling dat de kijker menigmaal tenminste grinnikt om de vlotte verbale slagenwisselingen die aan oog en oor voorbij komen, maar de kolder is simpelweg te slap om echt grappig te zijn. Maar als camp werkt het prima.

Film- en acteerwerk zijn op zichzelf eigenlijk best goed op orde. Men beseft terdege dat de film een simpel en implausibel verhaal vertelt en neemt zichzelf gelukkig niet serieus. Het hoge niveau van Shaun of the Dead wordt echter lang niet gehaald. Daarvoor is de film te ongefocust en het scenario te zwak, maar Leutwyler heeft zijn acteurs niettemin zichtbaar enthousiast weten te maken voor zijn film. Voor de gore-liefhebbers valt er overigens zat te beleven. Het wordt nergens 'Fulci', maar voor een R-film komt er verbazend veel lekkers voorbij dat bovendien lang genoeg in beeld blijft om ons niet naderhand te laten afvragen of we wel echt iets gezien hebben.

De film wordt nergens groots en is in wezen niet in staat om zijn minimalistische uitgangspositie te ontstijgen. Maar wie in een melige bui is, en bovendien een flinke portie zombie-gore kan velen, kan het slechter treffen dan met deze Dead & Breakfast.


Beoordeling: 2.5 (?)
Recensent: Kairo
Links:  IMDB  Bekijk Trailer  

Beoordeling bezoekers (13):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb