Bestel de DVD bij ...
Koop Mindhunters bij bol.com
Mindhunters
Genre:Thriller
Regisseur:Renny Harlin
Jaar:2004
Taal:Engels
Speeltijd:106 minuten
Cast:Eion Bailey, Clifton Collins Jr., Will Kemp, Val Kilmer, Jonny Lee Miller, Christian Slater, LL Cool J


Ik heb geen hekel aan de films van Renny Harlin. Hij mag dan niet de meest geniale filmmaker op aarde zijn, maar hij weet hoe hij een verhaal moet vertellen, de vaart erin te houden, het adequaat in beeld te brengen, zijn acteurs gemotiveerd te houden en met een tenminste kostendekkende productie te komen. Regie is een vak, en het bestaat ongeveer uit de zaken die ik noemde. Renny Harlin verstaat zijn vak en is dus, tenminste in principiŽle zin, een vakman. Het is het soort vakmanschap waarvan ik dan weliswaar meestal niet compleet uit de fontenel ga, maar tenminste respecteren doe ik het van harte.

Terwijl ik met deze biecht de aanzienlijke kans loop de filmhuis-adepten definitief van me te hebben vervreemd, kan ik me intussen bezig gaan houden met de behandeling van Mindhunters. Een zevental aspirant FBI-profilers worden door hun fanatieke en enigszins zonderlinge mentor voor hun afstudeeropdracht gezonden naar een afgelegen eiland. Op dit eiland zijn verborgen plaatsen-delict geŽnsceneerd, en de studenten moeten hun in de opleiding opgedane kennis daarop testen. Maar naarmate de groep bloederig wordt uitgedund, wordt duidelijk dat er zich een moordenaar in hun midden bevindt.

Met mijn inleiding heb ik niet alleen het verhaal over Harlin's oeuvre, maar ook over deze film verteld. Harlin stopt er een paar redelijk inventieve plotvondsten in, kruidt de zaak bij met behoorlijk gruwelijke moorden, houdt het breed met een paar hippe CSI-scŤnes, probeert met wat eigenaardigheden zijn personages enkele centimeters profiel te geven zonder daarbij de maatvoering te hoeven debiteren en houdt, vooral en boven alles, de vaart erin. Het is een platte 'whodunnit', maar verdomd als het geen vermakelijke is. Het is een film waar nauwelijks enig bezwaar tegen in te brengen valt, al geef ik wel toe dat het einde wat te zouteloos was voor mijn horrorpapilletjes.

De film is voor het grootste deel opgenomen in en rond een oud radiostation, in de duinen bij het altijd gezellige Kootwijk. En het is dŤ uitgelezen film voor de regenachtige zondagnamiddag.


Beoordeling: 3.0 (?)
Recensent: Kairo
Links:  IMDB  Bekijk Trailer  

Beoordeling bezoekers (11):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb