Bestel de DVD bij ...
Koop Hellmaster bij bol.com
Hellmaster
Regisseur:Douglas Schulze
Jaar:1992
Taal:Engels
Speeltijd:92 minuten
Cast:John Saxon, David Emge, Amy Raasch, Edward Stevens


Het Kant-instituut is een campus voor hoogbegaafden. Op deze campus gaan geruchten rond over de legendarische professor Jones die een medicijn onwikkelde dat bijdroeg aan hogere concentratie en een sneller denkvermogen. Bij één van zijn experimenten liep het echter fout toen er brand uitbrak en de professor en enkele studenten het leven lieten. Wanneer de journalist Robert op de campus komt en Professor Damon (een vooraanstaand hoogleraar) beschuldigt van een doofpotoperatie, en daarbij ook de terugkeer aankondigt van de dood gewaande professor Jones, blijken de geruchten meer waarheid te bevaten dan in eerste instantie leek.

Zo blijkt professor Jones zijn medicijn uitgewerkt te hebben tot een dodelijke drug. Wie sterk genoeg is om de drug te overleven wordt genetisch misvormd en een gewillige slaaf van onze professor. De hel barst dan ook uit wanneer professor Jones met een groepje drugverslaafde daklozen op de campus aankomt, en ook blijkt dat de professor in staat is iedereen rond hem te misleiden met hallucinerende beelden.

Deze film bewijst weer eens dat er meer nodig is dan goede bedoelingen om een geslaagde produktie te verwezenlijken. Deze rolprent is verwarrend, saai en nooit in staat ook maar een moment te boeien. De ganse film speelt zich af in het schemerdonker, wat snel gaat vervelen en de kijker ieder detail beneemt. De gore-scènes spelen zich steeds net buiten beeld af, en van sfeermomenten is er al helemaal geen sprake.

Ook bij de keuze van de cast heb ik mijn bedenkingen. Zo zien we een erg overtuigende Professor Jones neergezet door John Saxon (immers niet de eerste de beste), voor de rest merendeels aangevuld met een reeks debutanten en derderangsacteurs. Het blijkt dan ook snel dat hij alleen niet in staat is deze film overeind te houden. Ik kan dan ook aan ieder zichzelf respecterende filmliefhebber de goede raad geven de schaarse tijd en zuurverdiende euro's aan iets anders te spenderen.


Beoordeling: 1.0 (?)
Recensent: Snake
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (8):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb