Bestel de DVD bij ...

Koop The Mutilation Man bij Amazon.co.uk
The Mutilation Man
Regisseur:Andrew Copp
Jaar:1998
Taal:Engels
Speeltijd:82 minuten
Cast:Terek Puckett, Kristy Bowersock, Jim Van Bebber


Deze underground horror-rolprent vertelt het verhaal van een rondreizend éénmanscircus van iemand die zich met behulp van messen en kettingen verminkt. Deze neiging is het gevolg van een traumatische jeugd vol geweld en vernederingen. Overal waar onze hoofdrolspeler komt wordt hij echter ontvangen als ware hij een duistere messias.

De film lijkt vooral aan het begin van ervan een aaneenschakeling van onsamenhangende scènes die op een wel heel alternatieve wijze werden gefilmd en gemonteerd. Zo zijn er quasi-geen conversaties (gedurende de ganse film slaagt men er in niet één keer de naam van het hoofdpersonage te vermoemen), deze zijn vervangen door een soort beklemmend gegrom. Dit, samen met de wijze van filmen en de talloze flashbacks naar de jeugdtrauma's, draagt er wel toe bij dat de film zich afspeelt in een sfeer van waanzin en chaos. De flashbacks worden na een tijdje echter wel storend omdat men steeds weer dezelfde ziet en er soms zelfs een nieuwsbeeld voorbij komt. Zo ziet men op een bepaald moment een zeer herkenbaar beeld uit de Vietnamoorlog.

Hoewel de meesten deze film zullen afdoen als een flop kan ik er best inkomen dat sommigen het een pareltje zullen vinden. Want smaken zullen nu eenmaal blijven verschillen. Maar ik werd er in elk geval niet meteen warm van.


Beoordeling: 1.5 (?)
Recensent: Snake
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (6):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb