Bestel de DVD bij ...
Koop Hellgate bij bol.com
Hellgate
Regisseur:William A. Levey
Jaar:1989
Taal:Engels
Speeltijd:96 minuten
Cast:Ron Palillo, Abigail Wolcott, Carel Trichardt, Petrea Curran


Pam, Chuck en Bobby verblijven in een berghut om de tijd te doden. Terwijl ze wachten op Matt vertelt Bobby de legende van de liftster van Hellgate, een dorpje wat verderop. In de jaren 50 maakte een motorbende de buurt onveilig, en op een dag treffen zij in het lokale etablissement de bevallige Josie. Ze maken zich meester van het meisje en besluiten rustiger oorden op te zoeken. Wanneer ze echter op Lucas, de vader van Josie, botsen komt het tot een handgemeen waarbij zowel de leider van de motorbende als het meisje het leven laten. Na dit tragische ongeval raakte Hellgate in verval terwijl Lucas blijft treuren om het verlies van zijn dochter.

Op een inspectieronde in één van de goudmijnen van het dorpje ontdekt de oude Jonas een blauw kristal. Wanneer hij merkt dat dit kristal dode dieren tot leven kan wekken meldt hij dit onmiddellijk aan Lucas. Na enkele proefjes wordt snel duidelijk dat het kristal bijzondere eigenschappen bezit. Vanaf dit moment heeft Lucas slechts één levensdoel: de krachten van het kristal beheersen zodat hij zijn dode dochter Josie weer tot leven kan wekken. Eens weer tot leven gekomen dwaalt Josie rond Hellgate om als liftster nietsvermoedende zielen het dorpje binnen te lokken, om ze tenslotte achter te laten in het verdoemde dorp. Wanneer Matt op weg naar de berghut Josie bijna aanrijdt stelt hij haar voor naar huis te brengen en meteen gaan de poppen aan het dansen.

Deze productie kan vanaf de eerste minuut tot en met de aftiteling het best omschreven worden als één langgerekte flop die absoluut te mijden valt. Het verhaal is onsamenhangend en mist diepgang. Op geen enkel moment krijgen we enige achtergrondinformatie, over de karakters, noch over het kristal, noch over het dorpje, wat de film meteen verandert in een oppervlakkige, saaie bedoening. De hoofdrolspelers moeten een stel tieners voorstellen maar komen meer over als jonge dertigers, wat een enorme negatieve impact heeft op de interactie. De angstaanjagende zombies hebben soms wel heel rare gaven (zo kunnen zij door muren lopen en verdwijnen om ergens anders dan ineens weer op te duiken) en komen meer over als figuren uit het spookhuis in een pretpark dan als filmmonsters. Wat voorts irriteerde waren de totaal ongepaste achtergrondgeluiden die nu en dan opduiken. Het enige wat wel gelukt leek waren de stunts, maar deze leken meer uit de eerste de beste western te komen zodat ook deze geen meerwaarde gaven aan deze film.

Op de omslag lezen we termen als griezelig, grappig en horrorkolder. De humor in deze film is mij echter totaal ontgaan. Als conclusie kan ik dan ook niet anders dan mee te geven dat wie niet geïnteresseerd is in een 90 minutende durende zelfpijniging deze film beter links kan laten liggen.


Beoordeling: 1.0 (?)
Recensent: Snake
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (6):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb