Bestel de DVD bij ...
Koop Queen of the Damned bij bol.comBestel de poster bij ...

Koop de Queen of the Damned poster bij postersale.nl
Queen of the Damned
Genre:Vampieren
Regisseur:Michael Rymer
Jaar:2002
Taal:Engels
Speeltijd:101 minuten
Cast:Aaliyah, Stuart Townsend, Marguerite Moreau, Vincent Perez, Paul McGann


Wanneer vampier Lestat na 100 jaar herrijst vindt hij een andere wereld terug, een vernieuwde wereld. Zonder ook maar de minste moeite te doen om zijn ware identiteit te verbergen sluit hij zich aan bij een rockband. Al snel heeft de band succes, waarbij Lestat handig de pers bespeelt. Door zijn succes en met zijn status als rockster heeft hij ook de vrijheid jonge meisjes aan zich te onderwerpen waarmee hij zich kan voeden. Wanneer Jesse, een studente aan de Talamasca, een centrum voor paranormaal onderzoek te Londen, bij het ontleden van één van de teksten van Lestat een ontmoetingsplaats voor vampieren blootlegt wordt ze door David, hoofd van de Talamasca, teruggefloten. Hij wijst zijn leerlinge op de voornaamste regel van de organisatie: observeer de duistere wereld zonder te integreren of contact te leggen. Om Jesse te sussen krijgt zij echter wel inzage in het dagboek van Lestat. Hierin omschrijft hij zijn ontmoeting met Akasha, moeder van alle vampieren en de filmtitulaire koningin van de verdoemden, en hoe zij gevangen zit als een levend beeld. Wanneer zij echter verrijst en op zoek gaat naar Lestat breekt er een strijd uit tussen de vampieren. Zal zij Lestat weten te vinden en hoe past Jesse in deze strijd?

Ofschoon deze film zeker niet overloopt van gorescènes maar het, zoals wel meer films in dit genre, meer moet hebben van het verhaal zitten er toch enkele geslaagde stukken in. Het verhaal an sich zit goed in elkaar en wordt subliem verteld in de film. Daarbij worden de aloude filmclichés niet geschuwd, de rebel die succes heeft door in te gaat tegen de oude tradities en zo de senioren tegen zich in het harnas jaagt. Neem daarbij de sterk uitgewerkte karakters en het goede camerawerk en men heeft een boeiend kijkspel.

Heeft deze film dan geen minpunten? Jawel. Zo is het allemaal een beetje voorspelbaar en blijft een grote finale uit. Toch blijft deze film zeker naar mijn mening aan te raden, vooral voor de fans van het vampierengenre. Deze produktie was tegelijk het laatse filmfeit van de betreurde R&B zangeres Aaliyah, die nog voor de première van deze film het leven liet bij een vliegtuigcrash in de Bahamas. Oftewel, hoe je het ene moment nog onsterfelijk bent, en het volgende een legende wordt.


Beoordeling: 3.0 (?)
Recensent: Snake
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (11):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb