Bestel de DVD bij ...

Koop Book of Shadows: Blair Witch 2 bij Amazon.co.uk
Book of Shadows: Blair Witch 2
Genre:Ghost story, Psychologisch
Regisseur:Joe Berlinger
Jaar:2000
Taal:Engels
Speeltijd:90 minuten
Cast:Kim Director , Jeffrey Donovan , Erica Leerhsen , Tristine Skyler , Stephen Barker


Vervolg uit 2001 op de docufictie The Blair Witch Project, waarin Burkittsville wordt overlopen door pers en toeristen in verband met de eerdere verdwijning van de filmstudenten. Vier toeristen gaan met een gids de bossen in om te zien of ze erachter kunnen komen wat er precies met de studenten zou zijn gebeurd. Als ze de volgende ochtend wakker worden blijkt alles om hen heen vernield en herinnert niemand zich meer wat er de vorige avond is gebeurd.

Aanvankelijk heeft de film min of meer dezelfde fragmentarische opzet als zijn roemruchte voorganger, maar al snel valt de vertelling samen in een meer traditionele horrorfilm waarin een lineair verhaal met een duidbare spanningsboog en ontknoping wordt verteld. Deze film werd daar indertijd op neergesabeld. De schending van het documentaire vormformaat van het origineel werd als heiligschennis beschouwd.

BW2 is inderdaad een naar zijn aard andere film dan diens illustere voorganger The Blair Witch Project. Weliswaar wordt het verhaal op zichzelf opgepakt en voortgezet, maar het wordt op een heel andere, conventionelere maar ook meer toegankelijke manier verteld. Deze film moet dan ook niet zozeer op zijn originaliteit worden beoordeeld. In die zin wordt deze film, zoals vrijwel ieder vervolg, door zijn voorganger overklast. Maar de film doet ook helemaal geen moeite om origineel te lijken. Regisseur Joe Berlinger koos voor het maken van een spannende en onderhoudende thriller en slaagt daarin.

Vergeet alle slechte berichten over deze film maar. Het is een aanbevelenswaardige rolprent maar verwacht geen film la The Blair Witch Project.


Beoordeling: 3.0 (?)
Recensent: Kairo
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (19):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


Zie ook:The Blair Witch Project (1999)

recensies
over horrorweb