Bestel de DVD bij ...

Koop Piñata: Survival Island bij Amazon.co.uk
Piñata: Survival Island
(Demon Island)
Regisseur:David Hillenbrand, Scott Hillenbrand
Jaar:2002
Taal:Engels
Speeltijd:85 minuten
Cast:Nicholas Brendon, Jaime Pressly, Eugene Byrd, Casey Fallo, Nate Richert, Garrett Wang, Lara Boyd Rhodes, Ed Gale, Julia Mendoza


Ergens in Midden-Amerika wordt een indianenstam geteisterd door verschillende plagen. Deze worden verjaagd door ze te vangen in beelden van klei, piñata's genoemd. Zo is er een goedaardige piñata die voorspoed moet brengen en zien we hoe een demonische voorstelling al het slecht en tegenspoed moet opnemen. Wanneer de ceremonie ten einde is wordt de piñata, met het kwaad in zich, te water gelaten in de heilige revier welke deze doet aanspoelen op een onbewoond eiland.

Jaren later is het eiland eigendom van een universiteit. Deze houdt er jaarlijks een wedstrijd welke eruit bestaat met twee aan elkaar geboeide studenten zoveel mogelijk slipjes te verzamelen. Over het eiland hangen 20000 slipjes verborgen als ook piñata's gevuld met drank voor de dorstigen. Tijdens de wedstrijd wordt de demonische piñata per ongeluk geopend door twee deelnemers en deze verandert in een demon. Eén van de eerste slachtofers ontsnapt en verwittigd de andere zodat het spel wordt stilgelegd. Tijdens de zoektocht naar de studenten worden de deelnemers één voor één afgemaakt terwijl de overlevende tot de ondekking komen dat de boten vernield zijn door de demon. De vijf overlevenden trekken zich terug de jungle en gaan op zoek naar hun lotgenoten, wat uitdraait op onderling geruzie en nog enkele verdwijningen. De tot drie gereduceerde groep besluit dan ook maar de strijd met de demon aan te gaan, wat uitdraait op de definitieve confrontatie.

De speciale effecten van deze film zijn naar mijn mening soms vernuftig goed, dan weer erbarmelijk slecht. Zo is er één goede moordscène maar gebeurt er teveel actie net buiten beeld. Hoewel het verhaal goed in elkaar zit is de film soms te voorspelbaar en lijken enkele scènes gekopieerd uit andere films. In het begin van de film wordt er net iets teveel de nadruk gelegt op de piñata's. Wat ik ook wat miste was achtergrond informatie over de demon, zoals zijn zwaktes en zijn drijfveer voor de moorden. Wel een goed punt vind ik hoe getoond wordt waar de typische amerikaanse piñata's vandaan komen.

Kortom, dit lijkt me een film goed voor één of misschien na verloop van tijd nog een tweede keer te bekijken maar een klassieker zal het vrees ik nooit worden.


Beoordeling: 2.5 (?)
Recensent: Snake
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (7):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb