Bestel de DVD bij ...

Koop Darkwolf bij Amazon.co.uk
Darkwolf
Genre:Weerwolven
Regisseur:Richard Friedman
Jaar:2003
Taal:Engels
Speeltijd:94 minuten
Cast:Samaire Armstrong, Ryan Alosio, Andrea Bogart, Kane Hodder


Inspecteur Steven Turley maakt deel uit van een speciale politie-eenheid die zich toespitst op weerwolven. Tijdens een treffen met de bastaardweerwolf Darkwolf verliest hij zijn partner en wanneer hij te rade gaat bij de zwerfster Mary ontdekt hij dat deze Darkwolf een duistere weerwolfprins is. Hij blijkt op zoek naar een vrouwelijke volbloed om daarmee te paren en aldus de volgende generatie volbloedweerwolven te verwekken. De enige manier om hem te stoppen is door zijn oog te doorboren met zilver. Tijdens zijn zoektocht vermoordt Darkwolf echter iedereen die in aanraking kwam met-, en daarmee de geur meedraagt van de uitverkoren vrouwelijke volbloed, de nietsvermoedende jonge serveerster Josie. Maar wanneer Josie in contact komt met Inspecteur Turley komt het tot een confrontatie.

De film is een splagaat van goed en slecht. Zo kan niet worden gezegd dat het om een slecht verhaal gaat. Ook de acteerprestaties halen een behoorlijk niveau. De uitvoering van de weerwolf daarentegen is ronduit slecht; de close-ups komen soms onafgewerkt over en worden teveel ingezet. Ook de CGI-weerwolf is onduidelijk en lijkt soms meer op een overmaatse zwarte kat. De moorden komen verwarrend in beeld (of soms net niet) en de overgangen van mens naar wolf doen meer denken aan een computerspel dan aan een horrorfilm.

Darkwolf kan het beste worden samengevat aan de hand van de volgende scène. Tijdens een fotosessie van twee halfnaakte dames op een dak laat men deze bewegen op ritmische muziek. Op deze manier creëren de makkers een geslaagde opzwepende sfeer die zijn climax moet bereiken met de moord van een jongeman in het gebouw. Die climax gaat echter helemaal de mist in.

Bij deze film zit ik dan ook met het overwegende gevoel van een gemiste kans.


Beoordeling: 2.0 (?)
Recensent: Snake
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (5):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb