Bestel de DVD bij ...
Koop Body Bags bij bol.com
Body Bags
Genre:Korte film
Regisseur:John Carpenter, Tobe Hooper
Jaar:1993
Taal:Engels
Speeltijd:91 minuten
Cast:John Carpenter, Peter Jason, Wes Craven, Sam Raimi, Stacy Keach, Robert Carradine


In een lijkenhuis worden 3 korte verhalen aan elkaar gepraat door een gekke geleerde met na het derde verhaal alsnog een onverwachte wending.

Verhaal 1 (The gas station):
Verse kassabediende in een tankstation Anne heeft nachtdienst. Hierbij ontmoet zij allerlei ongure figuren met als apotheose een geschifte moordenaar.

Verhaal 2 (Hair):
Richard (Keach) kan zijn aankomende kaalheid niet accepteren en vindt zichzelf daardoor minder aantrekkelijk. Hoewel hij verschillende middeltjes uitprobeert lijkt niets te werken, waardoor zijn irriterende gedrag uitloopt op een ruzie met zijn vriendin. Ten einde raad richt hij zich tot de revolutionare behandeling van dokter Lock, wat een onvoorstelbaar resultaat geeft tot alles uit de hand begint te lopen en de ware aard van de behandeling naar boven komt.

Verhaal 3 (The Eye):
Matt is een honkbalspeler die volop aan het doorbreken is tot het noodlot toeslaat in een auto-ongeluk waarbij hij één van zijn ogen verliest. Dokter Berchman brengt hen in contact met Dokter Lang, die een oogtransplantatie uitvoert en daar wonderwel in lijkt te slagen. Na verloop van tijd krijgt Matt echter hallucinaties en zo wordt het leven van de oogdonor stukje bij beetje onthuld.

Body Bags is een goed opgebouwde film. Waar verhaal 1 het nog meer moet hebben van spanning en schrikmomenten zijn er in het derde verhaal enkele goede bloedscènes ingebouwd wat de film zeker ten goede komt. Alles wordt goed aan elkaar gepraat door regisseur John Carpenter die de rol van de gekke geleerde op zich neemt en dit gebeurt met de nodige humor. Niet meteen om heel warm van te krijgen voor de echte doorgewinterde horrorfan, maar toch een aanrader voor een gezellige familieavond.


Beoordeling: 3.0 (?)
Recensent: Snake
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (9):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb