Bestel de DVD bij ...

Koop Blood Gnome bij Amazon.co.uk
Blood Gnome
Genre:Monsters, Splatter
Regisseur:John Lehago
Jaar:2004
Taal:Engels
Speeltijd:87 minuten
Cast:Vinnie Bilancio, Melissa Pursley, Scott Evangelista


Politiefotograaf Daniel wordt in zijn eerste zaak na de moord op zijn vrouw geconfronteerd met onzichtbaare wezens uit een andere dimensie. Hij komt bij toeval in aanraking met deze wezens via de infrarood zoeker van zijn filmtoestel en start een zoektocht door de SM-wereld die hem bij Elandra brengt. Zij staat niet alleen aan het hoofd van een SM-sekte maar houdt tevens het moederwezen van de 'blood gnome' gevangen en bepaalt zo het reilen en zeilen van deze wezens. Anders dan de gnomes is dit moederwezen wel zichtbaar, en brengt zij haar nieuwe kroost ter wereld telkens wanneer ze wordt gevoed met lichaamsdelen van mensen. Het wordt helemaal krankzinnig wanneer Elandra na elke geboorte een substantie uit de moederkoek haalt en dit verwerkt tot een soort drug. Wanneer Daniel een poging doet de blood gnome te filmen komt het tot een handgemeen waarbij hij het bloed van de wezens binnenkrijgt. Hierdoor blijven de wezens niet langer onzichtbaar voor hem, wat van Daniel meteen vijand nummer 1 van de blood gnome maakt. Het komt tot een definitieve confrontatie op een SM-feest dat dan ook uitmondt in een bloedbad.

Blood Gnome is een direct-to-video film, en duidelijk gerealiseerd met een heel beperkt budget. Dit merk je dan ook, vanaf de eerste scène tot en met de aftiteling. Ook zijn enkele facetten in het verhaal niet bepaald hoogstandjes van de schrijvers. Zo zijn de wezens, hoewel uit een andere dimensie, op de hoogte van onze technologie, zoals bij het gebruik van een fototoestel en het communiceren via computer. Op de koop toe vinden de dialogen in het Engels plaats, wat het allemaal een tikkeltje tè maakt. Wat de film ook zeker niet ten goede komt is het gebruik van teveel close-ups wat al gauw vervelend en storend overkomt. Hoewel het einde van de film een vervolg toelaat hoeft dit niet voor ondergetekende als er geen drastische verbeteringen komen.

Misschien nog het beste van de hele film, naast de trailers van de film zelf en van vier andere produkties, krijg je op de DVD met 'the making of'. Het geeft een mooi beeld van het reilen en zeilen achter deze low-budgetfilm. Zo zien we onze hoofdrolspeler bijklussen als decorbouwer en de producer en de regisseur vertellen over hun rol in de film. Aanrader voor wie zich geroepen voelt zelf in de filmwereld te stappen.


Beoordeling: 1.0 (?)
Recensent: Snake
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (12):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb