Bestel de DVD bij ...
Koop Silent Night Deadly Night 2 bij bol.com
Silent Night Deadly Night 2
Genre:Slasher
Regisseur:Lee Harry
Jaar:1987
Taal:Engels
Speeltijd:88 minuten
Cast:Eric Freeman, James Newman, Elizabeth Kaitan, Jean Miller


Ricky, onder psychiatrische behandeling en jongere broertje van Billy uit het uiterst vermakelijke deel 1, stort zijn hart uit bij zijn zieleknijper. Moeilijke jeugd, paps en mams allebei wijlen, en de Kerstdagen zijn ook al niet zo gezellig voor hem als voor de rest van de wereld. Het leven is hard en bonkig. Als hij zijn ei kwijt is brengt hij de arts om zeep, ontvlucht hij de inrichting en gaat hij op pad om het werk van broer Billy af te maken.

De flashbacks naar de eerste film waarmee de opbiechterij van Ricky in beeld wordt gebracht beslaan ongeveer de complete eerste helft van deze film. Daarna gaat de film nog een dik half uurtje op eigen kracht verder om, afgezien van een paar effectvolle moorden, geen enkele indruk achter te laten. Silent Night, Deadly Night 2 is, met andere woorden, een van de grondleggers van de Belabberde Vervolgfilm waarmee met een minimum aan inspanning zoveel mogelijk geld wordt afgetroggeld bij de liefhebbers van het origineel. Deze film maakt daar in zoverre geen geheim van dat het daarin zelfs de helft van zijn origineel schaamteloos ingemonteerd heeft gekregen. Voor het overige zijn het slappe variaties op een beter gedaan thema.

Wie benieuwd is naar een handvol bloederige moorden in Kerstsfeer kan even spoelen in de tweede helft. Voor het overige is deze film zonde, van de tijd om hem te kijken en van de weinige moeite die het heeft gekost om hem te maken.


Beoordeling: 1.0 (?)
Recensent: Kairo
Links:  IMDB  Bekijk Trailer  

Beoordeling bezoekers (6):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb