Bestel de DVD bij ...

Koop Day of the Dead 2: Contagium bij Amazon.co.uk
Day of the Dead 2: Contagium
Genre:Aktie, Zombies
Regisseur:Ana Clavell, James Glenn Dudelson
Jaar:2005
Taal:Engels
Speeltijd:93 minuten
Cast:John Freedom Henry, Joseph Marino, Jackeline Olivier


Een regeneratief virus dat de doden doet verwekken wordt uit een ziekenhuis gesmokkeld. De smokkelaar wordt doodgeschoten, maar de gevaarlijke ampul, verpakt in een thermosfles, blijft in de berm van de weg achter. Ruim dertig jaar later blijkt er een psychiatrische inrichting in het voormalige ziekenhuis te zijn gevestigd, en een van de bewoners vindt de fles. Men kan de nieuwsgierigheid niet bedwingen, en binnen het etmaal ontstaat er een zombiefeest met alle bekende toeters, bellen en vleeswaren.

De filmtitel doet een vervolg op George A. Romero's magistrale Day of the Dead vermoeden, maar schijn bedriegt -- en verkoopt. De film harkt elementen uit zijn veel betere voorbeelden losjes op een hoop, zoals het virus van Return of the Living Dead, en probeert wanhopig aan te haken bij Romero's diepzinnige zombiesage zonder daar ook maar enigszins bij in de buurt te komen. Clavell en Dudelson missen het daartoe vereiste talent en de diepzinnigheid, komen niet verder dan een 'campy gorefest' dat de bioscopen bij lange na niet wist te halen en dat is voor deze filmmakers waarschijnlijk nog het hoogst haalbare.

Met zijn gebrek aan visie, originaliteit, creativiteit en vaardige regie heeft de film één ding over: de gore. Die wordt per strekkende meter aan de kijker geleverd en is over het algemeen 'lekker' smerig zonder in over-expositie te vervallen. Dat is aardig meegenomen voor de liefhebber, maar wie een goede zombiefilm wil zien krijgt met Day of the Dead 2: Contagium een kat in de zak in meer dan één opzicht.


Beoordeling: 1.0 (?)
Recensent: Kairo
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (10):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb