Bestel de DVD bij ...

Koop Ghost Watcher bij Amazon.co.uk
Ghost Watcher
Genre:Bovennatuurlijk
Regisseur:David A. Cross
Jaar:2002
Taal:Engels
Speeltijd:94 minuten
Cast:Jillian Byrnes, Jennifer Servary, Marianne Hayden


De jonge vrouw Laura Kove (Byrnes) zit al een jaar met pleinvrees in huis na een traumatische gebeurtenis. Haar ingebeelde veiligheid blijkt een illusie wanneer ze angstwekkende visoenen krijgt. Als ze een sceptische internet-geestenjager uitnodigt om haar van haar problemen te helpen ontdoen wordt men steeds verder meegezogen in de terreur die verband houdt met Laura's mysterieuze verleden.

De film ademt de lucht van low-budget-indie uit al haar pixels en heeft niet de vertrouwde, postmoderne strakke, blauwgrijze overtonen maar een warme, zweverige 16mm-gloed. Cross zet zijn verhaal, daarbij geholpen door het au naturel acteren van Byrnes, gestaag op maar weet het redelijk beklemmend te maken. De film stijgt nergens tot grote hoogte, maar af en toe knijpen de knieŽn zich toch aardig samen. Het is daarbij erg jammer dat hij vervolgens zijn verhaal nogal geforceerd en gekunsteld afwikkelt. Zo komt Kove wel erg makkelijk van haar pleinvrees af, kunnen geesten plotseling in hun eigen lijk worden opgesloten en zit Laura's flat vol met detectie-apparatuur waar niemand meer aandacht aan besteedt.

De score verdient bijzondere vermelding. Het is een opwindende mix van nu-metal, emo-rock en dromerige new-wave die blijkbaar alleen voor deze film is geschreven, en zonder welke de film niet de helft zou zijn van wat het is geworden. Het is daarom, en vanwege het, gegeven het uitgangspunt van de film, geslaagde eerste en tweede 'reel', dat de film zijn kijktijd uiteindelijk wel waard is.Beoordeling: 2.5 (?)
Recensent: Kairo
Links:  IMDB  Bekijk Trailer  

Beoordeling bezoekers (3):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb