Bestel de DVD bij ...

Koop The St. Francisville Experiment bij Amazon.co.uk
The St. Francisville Experiment
Genre:Docufictie, Ghost story
Regisseur:Ted Nicolaou
Jaar:2000
Taal:Engels
Speeltijd:79 minuten
Cast:Madison Charap, Troy Taylor, Ryan Larson, Paul James


Een groep mensen brengt de nacht door in een spookhuis met een belast slavenverleden in Louisiana. Doel van de missie: het aantonen van het bestaan van geesten. Ze nemen videocamera's mee om hun wedervaren en, kan het zijn, een spookje of twee op te nemen. The St. Francisville Experiment is een montage van het door hen opgenomen filmmateriaal.

Het is The Blair Witch Project in een spookhuis. De vergelijking met die film gaat dieper dan alleen oppervlakkig -- het is makkelijker om de weinige verschillen aan te geven. Afgezien van de arena (spookbos versus spookhuis) mist The St. Francisville Experiment de (internet)hype eromheen. De film is er duidelijk op ge´nspireerd (om geen lasterlijker term te gebruiken) maar is minder intens en mist diens adembenemende finale.

Toch slaagden acteurs en regisseur erin om een redelijk geloofwaardige docufictie te maken. Wat voor de film pleit is, dat de sociale dynamiek tussen de acteurs redelijk wordt uitgewerkt. Men improviseert vrij op elkaar los tijdens de vele groepsdialogen en hoewel geen van de karakters de diepte meekrijgt die Heather Donahue aan haar hoofdpersoon in Blair Witch wist mee te geven wordt de kijker, zij het op afstand, bij het verhaal betrokken.

Ook slaat men niet overboord met de spaarzame en zuinig geregisseerde speciale effecten, en laat men wijselijk de opsmuk achterwege die het een saaie speelfilm zou hebben doen zijn. Bovendien zit de schrik er af en toe effectief in. Maar echt spannend wil het uiteindelijk niet worden en na afloop bleef ik met een leeg gevoel achter.


Beoordeling: 2.0 (?)
Recensent: Kairo
Links:  IMDB  Bekijk Trailer  

Beoordeling bezoekers (13):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb