Bestel de DVD bij ...

Koop Boo! bij Amazon.co.uk
Boo!
Genre:Ghost story
Regisseur:Anthony C. Ferrante
Jaar:2005
Taal:Engels
Speeltijd:100 minuten
Cast:Trish Coren, Michael Dekicov, M. Steven Felty, Jilon Ghai, Dee Wallace-Stone


Films die direct op DVD/video worden uitgebracht vormen een merkwaardige niche in de filmmarkt. Uiteraard zijn ze meestal met minimale middelen gemaakt, in een enkel geval gaat het om grotere maar voor de bioscoop alsnog afgekeurde films (zoals Dominion: Prequel to the Exorcist). Vaak zijn het gemakzuchtig gepreformatteerde niemendalletjes die in de pakket-catalogi van de distributiemaatschappijen terechtkomen en treft men ze regelmatig en langdurig aan in de schappen van de videoverhuurders en verkopende detaillisten, om na verloop van tijd anoniem en door tijd en klimaat verweerd te verdwijnen in de ramsjbakken op de stoep voor de winkel. Met regelmaat treft men er wervend bedoelde namen van Hollywood-has-beens op aan. Zo speelde Bo Derek bijvoorbeeld in het merkwaardige Horror 101. En op Boo! prijkt het vertrouwde gezicht achter de naam van Dee Wallace-Stone (Critters, Cujo, The Howling, The Frighteners) in de line-up. In het land van herkomst (VS) heeft de film, waarschijnlijk zelfs tegen de verwachtingen van de makers in, nog net een paar bioscopen weten te halen, maar het draagt alle kenmerken van een 'direct to video' in zich.

De film behandelt de lotgevallen van een handvol hormoonjongeren die bij wijze van Halloweengrap de nacht in een leegstaand ziekenhuis doorbrengen. Een vriend heeft een paar schriktrucs in het pand aangebracht om zijn makkers de stuipen op het lijf te jagen, maar omdat het hier om een horrorfilm gaat gebeuren er al snel dingen waar niemand op had gerekend. Voeg een politieagent in zijn nadagen en een nuchtere held toe aan de mix (vraag niet hoe), en niemand kan er vervolgens meer uit zonder dat eerst met de geesten uit het dubieuze verleden van het ziekenhuis is afgerekend.

Alle kwalitatief dubieuze elementen die deze categorie films zo vaak kenmerken zijn te vinden in deze film. Wie een goede film over kwaadaardige lege spookziekenhuizen met een belast verleden wil zien moet naar Session 9 gaan kijken. De regie van Boo! is soms stuntelig, de schrikeffecten waarop de titel is gebaseerd zijn soms raak maar vaker mis, en het acteerwerk is van het niveau van een gemiddelde soapserie. Maar de makers van deze film hadden geen Oscar-ambities toen ze deze film maakten. Het is eerlijke camp, niets memorabels, met een scenario dat van inconsistenties aan elkaar hangt, zonder veel productionele opsmuk en met een paar rake momenten. Ook was er blijkbaar geen geld meer om de dialogen te vervangen in de postproductie, waardoor deze vaak nauwelijks zijn te volgen. Veel doet dat er niet toe, want de teksten zijn net zo plat als de personages en betreffen veelal hardop uitgesproken open-deur gedachten in de context van de scène.

Wie met een artistiek of technisch fileermes langs deze deze film wil gaan zal uiteindelijk niet veel meer overhouden dan een schamel leeg velletje, want strikt genomen mankeert er van alles aan. Maar wie ¤ 2,95 voor een DVD neertelt mag geen moderne versie van Citizen Kane of King Kong verwachten. Dit is, als gezegd, camp en wie veel waarde hecht aan snelle, flitsende en dure effecten met een strakke en vaardige regie en bekende acteurs moet zijn tijd niet hieraan verdoen. Maar wie bereid is om een keer plaats te nemen in de marge van het horrorfilmwezen kan het slechter treffen.


Beoordeling: 1.5 (?)
Recensent: Kairo
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (16):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb