Bestel de DVD bij ...
Koop Devour bij bol.com
Devour
Genre:Psychologisch, Slasher
Regisseur:David Winkler
Jaar:2005
Taal:Engels
Speeltijd:90 minuten
Cast:Jensen Ackles , Shannyn Sossamon , Dominique Swain , William Sadler


Een tamelijk algemeen recent fenomeen in film is het gebruiken van internet als oorzaak van of boosdoener in het verhaal. Waar het vroeger een boek, ouija bord of een legende was neemt moderne techniek vaak die rol over, zoals ook in Devour. Het is eigenlijk niet van belang wat de boosdoener is, het gaat uiteindelijk om het verhaal. En dat is precies waar Devour het spoor totaal bijster raakt.

Jake (Jensen Ackles) lijkt een gemiddeld studentenleven te hebben ware het niet dat hij last heeft van heftige visioenen. Al vrij snel in de film komt hij halfgedwongen door een vriend in aanraking met het internetspel "The Pathway". Het spel beschikt over alle gegevens, van het saldo op de bankrekening tot wie je vrienden zijn en door het te spelen kunnen stoutste dromen uitkomen. Hierna beginnen onlogische plotwendingen, vage verhalen en wel goed uitgewerkte moord en zelf-verminkingsscenes elkaar te doorkruisen.

Het acteerwerk is, voor een tienerhorror, nog best te pruimen gegeven het gatenkaasscenario waar ze mee moeten werken en de getypeerde personageclichés die neergezet moeten worden. De speciale effecten zijn netjes gedaan, maar dat maakt het warrige verhaal niet goed. Geweldige film voor wie kickt op het zoeken van gaten in een verhaal, want daar kun je met deze film eeuwig mee bezig zijn. Maar er zijn in dit genre veel en veel betere films gemaakt.


Beoordeling: 1.0 (?)
Recensent: Squishy
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (4):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb