Bestel de DVD bij ...

Koop Saw II bij Amazon.co.ukBestel de poster bij ...

Koop de Saw II poster bij allposters.com
Saw II
Genre:Thriller
Regisseur:Darren Lynn Bousman
Jaar:2005
Taal:Engels
Speeltijd:93 minuten
Cast:Tobin Bell , Lyriq Bent , Tim Burd , John Fallon , Franky G , Noam Jenkins , Erik Knudsen , Dina Meyer , Beverley Mitchell , Tony Nappo , Glenn Plummer , Shawnee Smith , Emmanuelle Vaugier , Donnie Wahlberg


Saw II is de voorzetting van het populaire en opzienbarende, in 2004 uitgekomen Saw waar de halve (of misschien wel hele) horrorwereld reikhalzend naar uit heeft gezien. Jigsaw is weer terug van eigenlijk nooit weggeweest met zijn gruwelijke spelletjes en psychologisch geterroriseer van zijn slachtoffers. In het eerste deel was Jigsaw de grote onbekende voor de kijker. Niets was over zijn beweegredenen of achtergrond bekend. Daar komt nu verandering in -- wat overigens beslist geen vreemd fenomeen is in een vervolgfilm. Waar veel andere films met grote hoeveelheden storend irrelevante achtergrondinformatie niet in slagen doet Saw II dit wel. De figuur Jigsaw wordt kort en bondig voor de kijker samengevat, ontwikkelt zich niet tot een storend element en voegt bovendien een dimensie toe aan het geheel.

Oh yes, there will be blood.

Een groep uitverkorenen wordt wakker in een kamer. De zieke Jigsaw vertelt door middel van zijn bekende bandjes wat de opdracht is in zijn macabere spel. Het huis waarin ze zich bevinden is gevuld met een giftig gas dat na twee uur het vlees groep zal verteren. In het huis bevinden zich op een aantal plekken antigif. Hun doel is simpel: het antigif vinden voordat ze sterven. Elders is detective Eric Matthews (Wahlberg) met zijn team druk bezig om de opgesloten mensen te vinden.

Waar in het eerste deel wel het nodige op de twee-akter tussen Adam en Dr. Gordon viel aan te merken, is in deze film het acteerwerk goed voor elkaar. De groep wordt niet onnodig per persoon uitgeplozen, maar alleen instinctieve reacties en groepsgedachten doen ertoe, wat het rappe tempo waarin het verhaal verteld wordt ten goede komt. Op een paar heel kleine stukjes na vertraagt de film nergens, en vervalt het niet in overloze, psycho-analytische dialogen. De snelle montage is keurig gedaan en door mooie overgangen van scène naar scène of van lokatie naar lokatie blijft de inmiddels typerende en bij de strot grijpende snelheid er voluit in zitten. Schrikeffecten of momenten van 200 decibel zijn totaal afwezig en alle angst en spanning is verweven in de gruwel, de nachtmerrie-achtige situaties en de desolate sfeer.

Het is dus weer op het puntje van de stoel zitten met dit vervolg op een film die zijn eigen genre gecreëert lijkt te hebben. Saw II lost de belofte die aan de hooggespannen verwachtingen ten grondslag lag ruimschoots in.


Beoordeling: 3.5 (?)
Recensent: Squishy
Links:  Officiële website  IMDB  Bekijk Trailer  

Beoordeling bezoekers (76):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


Zie ook:Saw (2004)
Saw III (2006)
Saw IV (2007)

recensies
over horrorweb