Bestel de DVD bij ...
Koop Halloween: Resurrection bij bol.com
Halloween: Resurrection
Genre:Slasher
Regisseur:Rick Rosenthal
Jaar:2002
Taal:Engels
Speeltijd:94 minuten
Cast:Jamie Lee Curtis , Busta Rhymes , Bianca Kajlich


Een groep internet-tieners gaan, onder auspiciën van een geld- en publiciteitgeile producent, een nacht Big Brother online doen in het huis van de psychotische moordenaar Michael Myers in Haddonfield. Het loopt uit de hand en het wordt snuff. De rest laat zich raden: iedereen gaat eraan behalve twee verliefde protagonisten. En nee, ik breek hier niet mijn ijzeren gewoonte om niks weg te geven van een film.

Als ik deze recensie schrijf is dit het laatste deel in de roemruchte maar wisselvallige Halloween serie. Het is vanaf het geniale begin een gestage neerwaartse lijn om, net als je op het punt staat erop af te haken, wakker te worden geschrokken door het verrassend sterke H20. Resurrection is de treurige opvolger daarvan, en de voorlopige afsluiter. Misschien was ik Halloween-moe toen ik deze film bekeek, maar ik heb me er danig aan zitten ergeren. Eén van mijn grote ergernissen was meneer Rhymes. Het wil niet altijd goed lopen met rappers in een film. LL Kool J was een schot in de roos in H20, maar toen Myers Rhymes uit mijn lijden verloste beleefde ik een persoonlijk hoogtepunt aan deze rolprent. Een andere misser is het volstrekt wezenloze verhaaltje dat wanhopig probeert heel erg hip te zijn met veel onzin-technologie eromheen, en de daarmee verbonden subplots zijn zo stuntelig uitgewerkt dat het zelfs de geuzentitel 'camp' niet verdient. De laatste, tevens dodelijke misser betreft de modeltieners waar de film om draait, die zo melig zijn dat Myers tegen wil en dank de held van de film wordt. En was regisseur Rosenthal nog de sympathieke verliezer in Halloween II, hier blijft zijn hand ongeïnspireerd en onopgemerkt.

Resurrection is de ultieme film van producent Moustapha Akkad. Men vraagt zich af wat Jamie Lee Curtis met deze draak te maken heeft gehad. Nou, niet zo heel veel, ze had zich contractueel verbonden jegens meneer Akkad en deed daarvoor de openingscènes van deze film, de 'grand finale' tussen Laurie Strode en Michael Myers. Deze zijn veelbelovend en verlenen de film het leeuwendeel van zijn niettemin geringe waardering.


Beoordeling: 1.0 (?)
Recensent: Kairo
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (15):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


Zie ook:Halloween (1978)
Halloween (2007)
Halloween 4: The Return of Michael Myers (1988)
Halloween 5 (1989)
Halloween H20: 20 Years Later (1998)
Halloween II (1981)
Halloween III: Season of the Witch (1982)
Halloween: The Curse of Michael Myers (1995)

recensies
over horrorweb