Bestel de DVD bij ...
Koop Halloween H20: 20 Years Later bij bol.com
Halloween H20: 20 Years Later
Genre:Slasher
Regisseur:Steve Miner
Jaar:1998
Taal:Engels
Speeltijd:86 minuten
Cast:Jamie Lee Curtis , Josh Hartnett , LL Cool J , Janet Leigh


Laurie Strode, nemesis van het eerste uur van Michael Myers, heeft een nieuwe identiteit in de persoon van Keri Tate aangenomen om niet meer te bestaan voor haar psychotische plaaggeest. Ze runt een school, drinkt meer dan goed voor haar is en heeft een puberende zoon John die ze tot verstikkens toe bemoedert. John wil dolgraag naar een schoolhormonenfeest, mag niet van moeder Laurie/Keri, gaat lekker toch en uiteindelijk toch maar niet -- en dat is maar goed ook want raad eens wie er op bezoek komt bij het nu verlaten schoolgebouw op 31 oktober?

De slasher successen van Scream blijken een heilzame werking op het bijkans in coma verkerende Halloween te hebben gehad. De trendsetter die het eens was onder de geniale en bevlogen handen van John Carpenter was het allang niet meer, en is het ook nu niet. Maar H20 is wel met afstand de beste opvolger die daarop is gemaakt. En van de redenen hiervoor is Jamie Lee Curtis, die een verbijsterend sterke acteerprestatie levert. Een andere reden is het verfrissende verhaal dat weliswaar eenvoudig is maar ook niet meer wil zijn dan dat en niet leunt op sleutelmomenten en effecten die allerlei ongeloofwaardige plotwendingen inleiden om de film maar in vredesnaam aan de pruttel te houden. De derde reden is de vaardige regie van Steve Miner, die met onder meer een paar Friday The 13th edities, Lake Placid en House in zijn portefeuille weet hoe hij een niet te ingewikkelde maar vlot lopende horrorfilm zonder poespas moet maken.

Blijkbaar wist producent Moustapha Akkad eens een keertje wie hij de film moest laten maken. Hoe minder hij zich ermee bemoeit, hoe beter het gaat, zoveel is inmiddels wel duidelijk. En Steve Miner hoeft niemand meer iets meer wijs te maken. Alleen de wat dwaze titel van deze film ontgaat me, maar verder is H20 een schot in de roos. Warm aanbevolen voor de liefhebbers van moderne recht-door-het-midden horror la Wrong Turn of Freddy vs. Jason.


Beoordeling: 3.0 (?)
Recensent: Kairo
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (14):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


Zie ook:Halloween (1978)
Halloween (2007)
Halloween 4: The Return of Michael Myers (1988)
Halloween 5 (1989)
Halloween II (1981)
Halloween III: Season of the Witch (1982)
Halloween: Resurrection (2002)
Halloween: The Curse of Michael Myers (1995)

recensies
over horrorweb