Bestel de DVD bij ...
Koop Battle Royale II: Requiem bij bol.com
Battle Royale II: Requiem
(Batoru Rowaiaru II: Rekuiemu)
Genre:Politiek
Regisseur:Kenta Fukasaku, Kinji Fukasaku
Jaar:2003
Taal:Japans
Speeltijd:134 minuten
Cast:Tatsuya Fujiwara , Ai Maeda , Shűgo Oshinari ,


Vervolg uit 2003 op het indrukwekkende Battle Royale van de tijdens de preproductie van deze film overleden Kinji Fukasaki en voltooid door diens zoon Kenta.

Het verhaal in deze film speelt zich af drie jaar na de gebeurtenissen in deel 1. The Wild Seven is een jeugdige terreurbende die wordt geleid door de overlevenden uit de eerste film. Ze hebben zich verschanst op een afgelegen eiland en stellen zich ten doel de volwassenen uit te roeien die zij verantwoordelijk houden voor het terrorisme-tijdperk. De regering wil de rebellen bestrijden door invoering van een nieuwe Battle Royale wet, en een schoolklas wordt ontwoerd om, wederom getooid met ontplofbare halsbanden, de terreurveste binnen 72 uur te slechten.

De film ruilt de satire van deel 1 in voor een zeepkist voor vader en zoon Fukasaki, waarop zij de westerse politieke moraliteit over terrorisme, internationale vredesvraagstukken en ga zo maar door kantelen, spiegelen en vooral aan de kaak stellen. Bij al dat gedram en gepreek doet de ontbrekende satire van deel 1 zich als een gemis voelen. Maar de boodschap is raak, goed onderbouwd en vooral anti-Westers.

In technische zin is de film dik voor elkaar. Het heldere en tamelijk lineaire verhaal wordt in een moordend tempo verteld met intense en gewelddadige beelden. Met name de aktie-scŔnes worden flitsend en effectvol in beeld gebracht. De dynamische kleurtoonzetting sluit fraai aan op de behandelde verhaalslaag en is afwisseld grauw en kleurrijk. De personages worden hier en daar overgeacteerd maar dat sluit aan op het overtrokken karakter van context van de film als geheel.

Al met al haalt deze film wegens zedeprekerij en afwezigheid van subtiliteit net niet het enorm hoge niveau van zijn voorganger. Niettemin biedt BR2: Requiem een uitstekend gefilmd, intelligent, boeiend, onderhoudend, spectaculair en gewelddadig schouwspel.


Beoordeling: 3.0 (?)
Recensent: Kairo
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (13):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


Zie ook:Battle Royale (2000)

recensies
over horrorweb