Bestel de DVD bij ...
Koop Halloween: The Curse of Michael Myers bij bol.com
Halloween: The Curse of Michael Myers
Genre:Slasher
Regisseur:Joe Chappelle
Jaar:1995
Taal:Engels
Speeltijd:88 minuten
Cast:Donald Pleasence , Paul Rudd , Marianne Hagan


Deel 6(66) en tussentijdse apocalyps in de Halloween serie.

Michael Myers en zijn nichtje Jamie verbleven gedurende de 6 jaren sinds deel 5 bij een sekte in een afgelegen loods. De dru´des van de sekte denken Michael te beheersen. Inmiddels is Jamie moeder, al weet niemand van wie, en weet ze, met Michael op de hielen, aan de sekte te ontsnappen. Ze vangt een radio uizending op waarin de beruchte Halloween-moorden in Haddonfield worden behandeld, en ze besluit de zender te bellen om Loomis op te roepen haar te komen helpen. De inmiddels stokoude Loomis (Pleasence overleed kort na de opnamen van deze film) luisterde samen met Laurie Strode's broertje (zie deel 1 en 2) toevallig naar de radio uitzending. Het jarenlang in Haddonfield verboden feest Halloween komt er weer aan... enfin, de rest laat zich raden.

Om kort te gaan: het is meer van hetzelfde maar dan slechter. Klasbak Pleasence is te oud en verzwakt (hij had ernstige hartproblemen) om de film nog te kunnen dragen, de regie is matig, het verhaal platgetreden, Myers meer parodie dan bedreiging en de film als geheel, hoewel redelijk veel gore bevattend, spannend noch anderszins boeiend.

De Halloween adepten zullen deze film toch niet willen missen, maar voor de rest van de wereld bevat HorrorWeb een keur aan beters. Alles dat een hogere waardering krijgt dan deze film bijvoorbeeld.


Beoordeling: 1.5 (?)
Recensent: Kairo
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (21):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


Zie ook:Halloween (1978)
Halloween (2007)
Halloween 4: The Return of Michael Myers (1988)
Halloween 5 (1989)
Halloween H20: 20 Years Later (1998)
Halloween II (1981)
Halloween III: Season of the Witch (1982)
Halloween: Resurrection (2002)

recensies
over horrorweb