Bestel de DVD bij ...
Koop Halloween 5 bij bol.com
Halloween 5
(Halloween 5: The Revenge of Michael Myers)
Genre:Slasher
Regisseur:Dominique Othenin-Girard
Jaar:1989
Taal:Engels
Speeltijd:96 minuten
Cast:Donald Pleasence , Ellie Cornell , Matthew Walker


Deel 5 van de serie rond de gemaskerde psychopaat Michael Myers betekende een keerpunt in de wederzijdse be´nvloeding tussen Halloween en Friday The 13th. De film haakt op dezelfde manier op zijn voorganger aan als de serie die het heeft ge´nspireerd dat doet: door te openen met herhaling van de slotscŔne van de voorganger. Dat levert in een recensie onmiddellijk een dilemma op omdat het begin van de synopsis zich niet laat vertellen zonder het einde van een andere film weg te geven. Ik kies ervoor om het niet opzienbarende, maar niettemin aanvaardbare deel 4 in ere te laten, en te volstaan met de melding dat Myers de dans levend, maar niet ongeschonden heeft weten te ontspringen. Hij gaat in een soort winterslaap om te herstellen, wordt instinctief wakker op Halloween (31 oktober) en gaat terug naar Haddonfield om daar zijn onvoltooide klus te klaren. Maar Jamie, na alle gebeurtenissen in deel 4 met stomheid geslagen, en Loomis wachten hem daar op.

De wet van de afnemende meeropbrengsten doet zich in deze film pijnlijk voelen. Myers is anders dan we gewend waren, loopt rond als een zombie en bedrijft zijn professie niet meer met keukenmessen maar met alles dat maar voorhanden is. Verder is het allemaal een behoorlijk tamme aangelegenheid, voornamelijk omdat producent en financier Moustapha Akkad zijn Franse debuterende marionet-regisseur een PG-13 film wilde laten maken voor een zo breed mogelijk publiek. Als Akkad een beetje visie op het door hem gekochte subgenre had gehad, had hij kunnen weten dat dit vlees noch vis oplevert. Net geen echte gore, net geen bloot, veel off-screen geweld, een paar boe-schrikjes en dat is het dan.

Voor de hardcore Halloween fan is de film leuk voor de continu´teit van personages en verhaal, maar voor de minder toegewijde horrorkijker valt er weinig aan te beleven.


Beoordeling: 1.5 (?)
Recensent: Kairo
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (20):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


Zie ook:Halloween (1978)
Halloween (2007)
Halloween 4: The Return of Michael Myers (1988)
Halloween H20: 20 Years Later (1998)
Halloween II (1981)
Halloween III: Season of the Witch (1982)
Halloween: Resurrection (2002)
Halloween: The Curse of Michael Myers (1995)

recensies
over horrorweb