Bestel de DVD bij ...
Koop Halloween II bij bol.com
Halloween II
Genre:Slasher
Regisseur:Rick Rosenthal
Jaar:1981
Taal:Engels
Speeltijd:92 minuten
Cast:Jamie Lee Curtis , Donald Pleasence , Charles Cyphers


Vervolg op John Carpenter's meesterlijke Halloween, waarin Michael Myers niet zo dood blijkt als hij aan het einde van deel 1 leek te zijn. De film sluit naadloos aan op de voorganger, als Myers in de nacht van Halloween in de duisternis verdwijnt om daar vandaan zijn slachtingen voort te zetten. Laurie Strode (Curtis) is in shock naar het ziekenhuis afgevoerd, en de geobsedeerde psychiater Loomis (Pleasence) zet zijn jacht op de psychopaat voort. Uiteindelijk weet Michael Laurie in het ziekenhuis te vinden, en blijkt dat ze een verschrikkelijk geheim met elkaar delen.

Er valt aardig wat op de film aan te merken. Het verhaal wil maar niet vlot komen, Rosenthal lijkt telkens te vluchten in geweld als zijn film weer eens bijna vastloopt. Met uitzondering van Pleasence en Curtis is er, in tegenstelling tot deel 1, niemand om wie de kijker iets kan geven, hetgeen nogal wat spanning van Myers' gewelddadige uitspattingen wegneemt. Ik vraag me daarbij alleen wel af in hoeverre deze kritiek wel zo eerlijk is ten opzichte van deze film. Carpenter maakte met zijn Halloween een nauwelijks te overtreffen meesterwerk, en het moet gezegd, regisseur Rosenthal doet zijn stinkende best om er wat van te maken -- voorwaar een ondankbare taak.

De vraag is dus hoe de film, ondanks al zijn tekortkomingen, toch nog goed zou kunnen werken. Die mogelijkheid is er wel degelijk, en ligt in het zien van deze film als een voortgezette finale van deel 1. Er blijven dan nog steeds maatvoeringsproblemen achter, maar Pleasence, Curtis en ook Rosenthal zelf geven juist voldoende tegenwicht om de kijker's aandacht niet te laten wegvallen. Bovendien komt hij met een aardig uitgevoerd, zij het niet bijster origineel einde.

Ik wil de film dus, alles afwegende, niet de grond inboren. Er is, als gezegd, kritiek op te leveren maar het is een film die het eenvoudig niet goed kon doen. En vanuit dat nihilistische gegeven is de film, in alle eerlijkheid, zo goed (of zo slecht) als deze maar kan zijn.


Beoordeling: 2.5 (?)
Recensent: Kairo
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (15):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


Zie ook:Halloween (1978)
Halloween (2007)
Halloween 4: The Return of Michael Myers (1988)
Halloween 5 (1989)
Halloween H20: 20 Years Later (1998)
Halloween III: Season of the Witch (1982)
Halloween: Resurrection (2002)
Halloween: The Curse of Michael Myers (1995)

recensies
over horrorweb