Bestel de DVD bij ...
Koop Open Water bij bol.com
Open Water
Genre:Indie, Psychologisch
Regisseur:Chris Kentis
Jaar:2003
Taal:Engels
Speeltijd:79 minuten
Cast:Blanchard Ryan , Daniel Travis


Even weg van alle drukte en met z'n tweetjes romantisch naar het Caribisch gebied, genieten van de zon en de bijna verplichte duik tussen de tropische vissen. Wie wil dat nou niet? Wie Open Water van de debuterende regisseur Chris Kentis ziet denkt er op z'n minst twee keer over na, want wat een mooie ervaring moest worden wordt een groot drama. Daniel (Travis) en Susan (Ryan) worden door een fout in de telling van de duikorganisatie achtergelaten op de oceaan. Boos, gefrustreerd, bang, uitgedroogd en wanhopig moet het stel zich letterlijk drijvend zien te houden in hoop op hulp waarbij uiteraard de nodige grote vissen en schepen in de verte allemaal de revu passeren.

Het langzaam vertelde verhaal is op zichzelf, in het zeedrama subgenre -- voor zover dat bestaat -- origineel verteld. Althans, normaal gesproken is er bij een alleen-op-zeeverhaal een boot op drift geraakt door een storm, of een andere uitgesproken reden waarom men juist in een extreme situatie de zee op gaat. Alleen, zonder hulpmiddelen, dobberend op zee is op zichzelf al een gegeven te noemen, zeker omdat het geheel gebaseerd is op een waargebeurd verhaal.

Kentis probeert met zijn handycam stijl van registreren een gevoel van "het er bij zijn" te creŽren, maar door het weglaten van het perspectief van de hoofdpersonen voel je jezelf meer een derde onzichtbare toeschouwer dan dat je je alleen met hen achter voelt gelaten op de blauwe golvende vlakte. Een gemiste kans, want hierdoor wordt de film snel langdradig, ook al duurt hij maar 79 minuten. Het acteerwerk, van vooral Ryan, is tamelijk bedroevend en heeft meer weg van een schoolzwemjuf die haar pilonnetje kwijt is dan iemand die heel ver weg van welk stukje land dan ook ronddobbert tussen de haaien.

Het is wellicht leuk voor de hardvochtige indie-liefhebber, maar voor wie 79 minuten met klamme handjes aan het scherm gekluisterd wil zitten is Open Water geen aanbevelenswaardige keuze.

Beoordeling: 2.0 (?)
Recensent: Squishy
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (13):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb