Bestel de DVD bij ...
Koop The Crimson Rivers II: Angels of the Apocalypse bij bol.com
The Crimson Rivers II: Angels of the Apocalypse
(Les Rivières Pourpres II - Les Anges de l'Apocalypse)
Genre:Avontuur, Bovennatuurlijk
Regisseur:Olivier Dahan
Jaar:2004
Taal:Frans
Speeltijd:100 minuten
Cast:Jean Reno , Benoît Magimel , Christopher Lee


Jean Reno hervat, na zijn filmlotgevallen in de Alpen uit deel 1, zijn politiewerkzaamheden als Pierre Niemans die een serie rituele moorden moet oplossen. Als hij een team samenstelt met de het jonge politietalent Reda en de forensische godsdienstspecialiste Marie ontdekken ze dat er een mystieke, onneembare en schijnbaar bovennatuurlijke groep achter de aanslagen zit die zich 'Engelen van de Apocalypse' noemt.

Het verhaal in deze film is veel meer lineair dan dat van de op dit onderdeel wat moeizame voorganger -- iets dat in dit geval de film ten goede komt. En weliswaar bevat The Crimson Rivers II niet het uitmuntende camerawerk van zijn grondleggende voorganger, de film ziet er niettemin nog steeds mooi en 'heel Frans' uit. Daarmee doel ik vooral op de kleurtoonzetting. Niet overwegend grauw grijsblauw zoals dat tegenwoordig veelal uit Hollywood komt, maar bijna goudkleurig sepia. Bovendien bevat de film meer uitgesproken horror dan het mildere deel 1. Ook dit hoeft op zichzelf nog niet principieel een betere film op te leveren (zie bijvoorbeeld Final Destination), maar dat doet het naar mijn mening in dit geval wel degelijk. Reno's acteerwerk is daarbij ook hier weer, hoewel nog steeds behoorlijk Maigret, dik voor elkaar en de rest van de cast doet evenzo zijn best, zonder daarbij overigens op te vallen. Wel verdient Christopher Lee nog vermelding met zijn 'Sauron-eske' vertolking van Heinrich von Garten, de topdiplomaat en gewezen nazi.

The Crimson Rivers II is een indrukwekkende, adembenemende en intens spannende uitzondering op de regel dat vervolgfilms slappe aftreksels van het origineel zijn. Ook hier probeert de film op alle gebied de voorganger te overtreffen -- waardoor de meeste vervolgfilms als een ballon plegen leeg te lopen -- maar met deze film weten regisseur Olivier Dahan en scenarist Luc Besson (The Fifth Element) die neigingen in hun voordeel te laten werken, wat op zichzelf al een opmerkelijke prestatie is.


Beoordeling: 3.5 (?)
Recensent: Kairo
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (4):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb