Bestel de DVD bij ...
Koop The Crimson Rivers bij bol.com
The Crimson Rivers
(Les Rivières Pourpres)
Genre:Mysterie, Thriller
Regisseur:Matthieu Kassovitz
Jaar:2000
Taal:Frans
Speeltijd:106 minuten
Cast:Jean Reno , Vincent Kassel , Nadia Farès


Opmerkelijke Franse politiethriller met horrorneigingen rond politiecommissaris Pierre Niemans die een paar gruwelijke moorden in de Franse Alpen moet onderzoeken en oplossen, maar ondanks zijn afstandelijkheid gaandeweg steeds meer in het onderzoek betrokken raakt dan goed voor hem is.

Het verhaal heeft wat weg van Seven maar verschilt daar ook in veel fundamentele opzichten van. Ik laat met opzet niet meer van de synopsis weten omdat de film volgeladen is met subplots en verhaalverknopingen die soms wel maar lang niet overal even duidelijk zijn waardoor de film, vooral naar het einde toe, nogal verwarrend is. De film is gebaseerd op een roman van Jean-Pierre Grangé, die in zijn boek kunstig allerlei verhaallijnen laat samenkomen. Hij was ook betrokken bij het scenario van deze film maar moest een aantal, naar achteraf blijkt essentiële subplots laten gaan om de film niet te ingewikkeld te laten worden voor het grote publiek. Helaas is deze als gevolg daarvan niet helemaal schadevrij van de snijtafel gekomen.

Niettemin heeft de film kwaliteiten die hem toch de moeite waard laten zijn. Regisseur Kassovitz (La Heine) doet zijn stinkende best en gooit al zijn niet geringe talent in de strijd om er iets moois van te maken. De vloeiende cinematografie is adembenemend en doet denken aan Stanley Kubrick's The Shining. Het acteerwerk van met name Reno is indrukwekkend -- hoewel ik me langzamerhand wel begin af te vragen welke Franse politiecommissaris nu eens eindelijk niet op George Simenon's Maigret gebaseerd gaat zijn. Ook bevat de film voor de uitgesproken horrorliefhebber het nodige lekkers met vlot versneden schrikmomenten, de intense gore die af en toe voorbij komt en de prima uitgevoerde, (want!) complementaire CGI.

Aanbevolen voor wie eens iets anders dan anders wil.


Beoordeling: 2.5 (?)
Recensent: Kairo
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (5):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb