Bestel de DVD bij ...
Koop The Blob bij bol.com
The Blob
Genre:Monsters
Regisseur:Chuck Russell
Jaar:1988
Taal:Engels
Speeltijd:95 minuten
Cast:Kevin Dillon , Shawnee Smith , Donovan Leitch , Jeffrey DeMunn , Candy Clark


Alle ingrediënten voor een tiener horror slasher lijken aanwezig. Een paar populaire American football spelers, blonde cheerleaders, het stoere met leer bejaste buitenbeentje wat het altijd aan de stok heeft met de plaatselijke sheriff in het kleine dorpje, de lokale snacktent waar de lokale tieners rondhangen, de kleine broertjes van- en, om het compleet te maken, het stelletje in de auto op een afgelegen plek. Het enige dat lijkt te ontbreken is de lijp met hockeymasker. De slasher is een carnivore gelei die één voor één de bewoners van het dorpje opslokt en daardoor steeds groter en gevaarlijker wordt. In tegenstelling tot het origineel uit 1958, waarvan dit een remake is, is deze Blob snel, vindingrijk en kan het zijn slachtoffers door de kleinste gaatjes heentrekken en genadeloos verorberen.

De op aarde neerstortende "baby-gelei" valt neer in een bos waar een toevallige zwerver het fenomeen gaat inspecteren. Meteen komen een aantal hoofdrolspelers samen als de zwerver in paniektoestand, met gelei op de hand, de weg op rent. Hij wordt naar het ziekenhuis meegenomen waardoor de almaar zwellende blob tussen de mensen terecht komt. Hier vandaan gaat de pudding op bloederige strooptocht. Snel verschijnen er mannen in steriele witte pakken om het fenomeen te onderzoeken en het dorpje te isoleren om schijnbare besmetting te voorkomen. Maar al snel blijkt dat het niet zomaar een onschuldige microbe betreft.

De film is beslist niet baanbrekend. Bijna alle standaard angst-situaties in slasher en sf-horror films worden voorspelbaar toegepast. Toch is het uitermate vermakelijk kijkvoer, vooral omdat de film halverwege een verrassende wending neemt waarin de kijker met zijn meebeleving volledig op het verkeerde been wordt gezet. Het op zichzelf simpele verhaal wordt in rap tempo aan de kijker voorgeschoteld waardoor het geen moment verveelt -- iets waar veel dertien in een dozijn films wel last van hebben.


Beoordeling: 3.0 (?)
Recensent: Squishy
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (13):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb