Bestel de DVD bij ...
Koop House of Wax bij bol.comBestel de poster bij ...

Koop de House of Wax poster bij allposters.com
House of Wax
Genre:Bovennatuurlijk, Slasher
Regisseur:Jaume Collet-Serra
Jaar:2005
Taal:Engels
Speeltijd:113 minuten
Cast:Elisha Cuthbert , Chad Michael Murray , Paris Hilton , Brian Van Holt


Toen de productiemaatschappij van Joel Silver, Dark Castle Entertainment, met zijn vijfde film aankwam die tevens de derde remake was (na House on Haunted Hill - remake, Thir13en Ghosts - remake, Ghost Ship en Gothika) waren mijn verwachtingen, mede gelet op de matige portefeuille tot dusver, niet al te hoog gespannen. De film is gebaseerd op André De Toth's gelijknamige, uit 1953 daterende Vincent Price-klassieker. Protagonisten vliegen in het web van een vereenzaamde psychoot die mensen, in kaarsvet geconserveerd, in een privé museum uitstalt. In de moderne versie betreft het een clubje hippe jongeren die naar een voetbalwedstrijd gaan, onderweg in de rimboe stranden wegens panne, op zoek naar onderdelen voor hun auto het titulaire wassen museum ontdekken en hun nieuwsgierigheid niet kunnen bedwingen.

Silver is erin te prijzen dat hij een jonge onbekende Spaanse regisseur met een betrekkelijk groot budget en een populaire jonge cast de kans geeft op een film voor een breder publiek. En het moet gezegd, Collet-Serra doet zijn stinkende best om er, binnen de door Silver gestelde mainstream-grenzen, iets van te maken. Het kleurenpalet is warm en rijk, heel anders dan het hippe grijsblauw waarmee de meeste postmoderne Hollywood-horrors doorgaans zijn afgefleurd, en hij wisselt zijn vlot gemonteerde vertelling regelmatig af met schokkerig handcamerawerk. Ook de decors zien er prima uit. Bovendien is bevat de film opmerkelijk veel bloederige gruwel, en valt het mij mee dat hij er met een R-rating af is gekomen.

Maar het grote probleem van deze film is gelegen in het belabberde scenario van TV-serieschrijver Chad Hayes. Silver had niet veel meer dan het idee om met moderne technieken een smeltend huis te gaan doen, en hij vroeg Hayes om daar een vlot verhaaltje bij te bedenken met een stel blitse acteurs. Wat sex en bloot erbij, succes verzekerd. En dit is precies wat Hayes heeft gedaan, zonder ook maar een greintje inspiratie of creativiteit, waarbij hij zijn cast de ene ongeloofwaardige na de andere onbegrijpelijke beslissing laat nemen om maar in dat museum terecht te kunnen komen. Bovendien komen zijn acteurs geen millimeter los van het imago dat zij op de titelrol al meenamen, waardoor het de kijker ziet zozeer interesseert wie er om zeep wordt gebracht maar, gelet op de opmerkelijke smeuďgheid waarmee dit telkens in beeld wordt gebracht, hoe dit gebeurt. En het moet gezegd, Silver's filmproductiewaarde, in de vorm van een 10 minuten durende climax met een brandend museum van kaarsvet, mag er wezen. Maar al met al is de film toch teveel gemankeerd om echt te kunnen boeien.


Beoordeling: 2.0 (?)
Recensent: Kairo
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (26):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb