Bestel de DVD bij ...
Koop Army Of Darkness bij bol.com
Army Of Darkness
(The Evil Dead 3: Army Of Darkness)
Genre:Fantasy
Regisseur:Sam Raimi
Jaar:1993
Taal:Engels
Speeltijd:96 minuten
Cast:Bruce Campbell , Embeth Davidtz , Bridget Fonda , Ted Raimi


Doldwaze slapstickhorror, tevens de (voorlopige?) afsluiting van Sam Raimi's Evil Dead cult-drieluik.

Ash is met zijn stalen ros teruggeworpen in de vroege Britse middeleeuwen en baart daar het nodige opzien, maar niet tot ieders genoegen. Om zichzelf en de rest van de mensheid te redden van het kwaad moet hij het Necronomicon zien te vinden.

Wat mis kan gaan gaat mis, deels door Ash' eigen toedoen, deels door invloeden van buitenaf, meestal door een mengvorm van beiden. De ene kolderieke situatie volgt de ander in hoog tempo op. Sam Raimi slaagt er in deze film, die als enige in zijn 'Dead'-trilogie in een grote studio is opgenomen, in om een synthese te smeden tussen Monty Python-achtige kolder enerzijds en - maar vooral ook dankzij - tot absurditeit uitvergrote horrorclichés anderzijds, met een gloedvolle Bruce Campbell in een schitterende en hilarische hoofdrol als de onbeholpen machoheld Ash.

De film bevat voor de fijnproever nog wat aardige hommages aan Ray Harryhausen en The Day The Earth Stood Still. Was Evil Dead een min of meer pure horrorfilm, was Dead by Dawn een acid trip - Army of Darkness is een filmrit in een achtbaan.

Waar is mijn boom stick?


Beoordeling: 3.0 (?)
Recensent: Kairo
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (21):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


Zie ook:Evil Dead II (1987)
The Evil Dead (1981)
Within the Woods (1978)

recensies
over horrorweb