Bestel de DVD bij ...
Koop Scream 3 bij bol.comBestel de poster bij ...

Koop de Scream 3 poster bij postersale.nl
Scream 3
Genre:Slasher
Regisseur:Wes Craven
Jaar:2000
Taal:Engels
Speeltijd:116 minuten
Cast:Neve Campbell , Courteney Cox , David Arquette, Patrick Dempsey


De tagline voor Scream 2, "Someone has taken their love of sequels one step too far", is zeker van toepassing op dit derde deel in de Scream serie. Waar het tweede deel nog leuk aansloot in het verhaal slaat deel 3 in deze volledig de plank mis. In het maken van dit tweede vervolg is Scream een parodie op zichzelf geworden en daardoor ook eigenlijk niet leuk meer.

Het verhaal, inmiddels welbekend bij de kenners van de trilogie, gaat nog steeds over Sydney Prescott (Neve Campbell) die, ondersteund door journaliste Gale Weathers (Courtney Cox) en Dwight Riley (David Arquette), het slachtoffer lijkt te gaan worden van een gemaskerde moordenaar. De moordenaar werkt uiteraard weer een serie moorden af, hierbij ge´nspireerd door de aloude regels van de horrorfilm. De film is deze keer gesitueerd in en om de set van "Stab 3", het tweede vervolg op de verfilming van Sydney's perikelen uit de eerste filmaflevering van Scream.

Bij het maken van een verhaal rond een film in een film, met de regels van de oude horrorfilms, schiet regisseur Wes Craven ditmaal voorbij aan zichzelf. De grappen zijn te flauw en voorspelbaar, de moorden zijn te flauw en voorspelbaar en de bijgevoegde liefdesperikelen van Gale en Dwight zijn (buiten dat ze aan het verhaal niets toevoegen) te saai en gevoelloos uitgevoerd.
De acteurs, in deel 1 en 2 nog vol enthousiasme, lijken dit derde deel als een verplicht nummer af te werken. Uiteraard is het niveau constant en blijven de hoofdrolspelers netjes in hun rol, maar de aanvulling van onder meer Parker Posey als de neurotische Jennifer Jolie levert een welkome afwisseling op ten opzichte van de te vlakke Campbell en Cox.

Het is jammer dat Scream 3 op meerdere vlakken tegelijk wil scoren, als horror en als parodie, waardoor de film van alles eigenlijk net niets wordt. Wat overblijft is een film die een matige finale neerzet van een trilogie die in de eerste twee delen een veel hoger niveau wist te behalen.


Beoordeling: 1.5 (?)
Recensent: Steven
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (22):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


Zie ook:Scream (1996)
Scream 2 (1997)

recensies
over horrorweb