Bestel de DVD bij ...
Koop Scream 2 bij bol.com
Scream 2
Genre:Slasher
Regisseur:Wes Craven
Jaar:1997
Taal:Engels
Speeltijd:120 minuten
Cast:Neve Campbell, Courteney Cox, David Arquette, Sarah Michelle Gellar


Kan een sequel leuker en verassender zijn dan een origineel? Dat is de vraag die men elke keer weer blijt stellen op het moment dat er een deel 2 uitkomt van een eerder kassasucces. In dit geval is, zoals in de meeste gevallen, het antwoord duidelijk nee. Wat Scream 2 echter onderscheidt van de meeste sequels zijn twee zaken. In de eerste plaats weet regisseur Wes Craven deze vraag een duidelijk onderdeel van zijn filmplot te maken en in de tweede plaats is Scream 2 ook niet beduidend slechter dan het eerste deel.

In grote lijnen is de opzet van het verhaal niet wezenlijk anders dan bij Scream 1. Een gemaskerde moordenaar doet zijn best om een groep jongeren zo vakkundig mogelijk naar de andere wereld te helpen, waarbij ook de overlevenden van deel 1 weer hun opwachting maken, overigens wel met de nodige wijzigingen in hun karakters. Ook het eind is weer verassend genoeg om het verhaal de moeite waard te maken.

Het leuke aan Scream 2 is dat alles aan de film heel groot SEQUEL uitstraalt. De film opent al in een bioscoop waar de verfilming van Sydney Prescotts (Neve Campbell) verhaal, de verfilming van Scream 1 naar het boek van de sensatiejournaliste Gale Weathers (Courtney Cox) draait. Ook in het zoeken naar de identiteit van de moordenaar worden de clues gehaald uit de regels van het horrorgenre, met de geniale filmfreak Randy wederom als Sydney's steun en toeverlaat. De hoofdrolspelers zijn duidelijk goed op elkaar ingespeeld en dat is aan de dialogen en het non-verbale acteerwerk goed te zien.

Blijft de vraag staan, is Scream 2 een verassende film? Nee, dat niet, maar wel zeer vermakelijk. De zelfspot die Craven en consorten tentoonspreiden is op zijn minst origineel te noemen en de film betoont zich op alle onderdelen een waardige opvolger van het eerste deel.


Beoordeling: 2.5 (?)
Recensent: Steven
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (19):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


Zie ook:Scream (1996)
Scream 3 (2000)

recensies
over horrorweb