Bestel de DVD bij ...
Koop Lost Souls bij bol.com
Lost Souls
Genre:Religieus
Regisseur:Janusz Kaminski
Jaar:2000
Taal:Engels
Speeltijd:97 minuten
Cast:Winona Ryder, Ben Chaplin, John Hurt


Als er een film verschijnt met als hoofdthema het herboren worden van Satan, is er al snel een groot risico dat het verhaal vervalt in een clichématige rit naar de ultieme countdown. Zo ook in dit geval.

De diepgelovige Maya (Winona Ryder) is als kind ooit bezeten door een demon. Na haar herstel besluit ze haar leven in dienst te stellen van het geloof, door te assisteren bij uitdrijvingen. Bij een van deze exorcisms komt ze er achter dat de duivel in eigen persoon van plan is om terug te keren op aarde. Nadat het stervende slachtoffer (massamoordenaar Henry Birdsong) de laatste aanwijzingen heeft doorgegeven aangaande de persoon die de herboren Satan moet worden, gaat Maya op pad om de puzzelstukjes bijeen te brengen om zo de wereld te redden van naderende ondergang. Het spoor leidt haar naar de journalist Peter Kelson, een expert op het gebied van criminelen en hun denkwijzen. Deze Kelson, die absoluut niet gelooft in het idee van kwaad met een hoofdletter K, wil in eerste instantie niets weten van het hele probleem. Later in de film, zoals verwacht kan worden, trekt hij bij en moet samen met Maya zorgen dat de plannen van de duivel verijdeld worden.

In een notendop is dit het op alle vlakken vrij saaie verhaal. Regisseur Kaminski heeft goed zijn huiswerk gedaan en netjes alle cliché's verzameld en in zijn film gestopt. Tot op het laatste moment wil het verhaal geen moment spannend, laat staan geloofwaardig worden. De acteurs, die overigens hun uiterste best doen om de film te redden, moeten het doen met vlakke dialogen en de vonk tussen de karakters onderling wil maar niet overspringen. Helaas voor een actrice als Ryder die toch al meerdere malen heeft bewezen een behoorlijk niveau aan te kunnen. Pluspunt aan Lost Souls is wel dat het camerawerk uit de kunst is. De belichting, de keuze van de juiste hoek en de manier van editen maakt de film toch nog de moeite waard om te kijken waar het verhaal dit laat afweten.

Leuk voor op een regenachtige zondagmiddag, maar liefhebbers van thema's rond de apocalyps zullen beter af zijn met een film als Prince of Darkness.


Beoordeling: 2.0 (?)
Recensent: Steven
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (4):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb