Bestel de DVD bij ...

Koop Riding the Bullet bij Amazon.co.uk
Riding the Bullet
Regisseur:Mick Garris
Jaar:2004
Taal:Engels
Speeltijd:98 minuten
Cast:Jonathan Jackson , David Arquette , Barbara Hershey


Verfilming van een verhaal van Stephen King dat zich afspeelt in de late zestiger jaren. De labiele student Alan Parker, zojuist uit het ziekenhuis ontslagen na een mislukte zelfmoordpoging, hoort dat zijn moeder een beroerte heeft gehad en laat een concert van John Lennon schieten om haar in het ziekenhuis te bezoeken. Liftend wordt hij onderweg bezocht door zijn eigen spoken, met inbegrip van Magere Hein.

Het is een gezellige film langs de zachte onderkant van de horror: niet al te heftig maar wel met een aardige schrik hier en daar. Uiteindelijk behelst het verhaal niet veel meer dan een liftende laat-puber die voornamelijk met zichzelf in conflict ligt, maar het wordt vlot verteld, netjes in beeld gebracht en aanvaardbaar (Jackson) tot goed (Arquette) vertolkt. De hallucinaties van Parker brengen enige gelaagdheid aan maar het wordt nergens ingewikkeld. Waar regisseur Mick Garris maar half denkt dat een enkele kijker mogelijk de draad kwijt zou kunnen dreigen te raken komt hij subiet met een ingelaste beeldvignette om zijn voor de gelegenheid volslagen stompzinnig verklaarde publiek in het toch al kipsimpele verhaal verankerd te houden. De zestiger-jarensfeer die aanvankelijk zo van belang lijkt verliest, naarmate de film vordert, aan overtuiging waarmee het verband een beetje uit de film weglekt. Ook de nodeloos prekerige epiloog van de film doorstaat de toets der kritiek wat mij betreft niet.

Al met al is het toch nog een redelijke film voor wie eens geen zin heeft in zware genre-kost maar het had, met een paar eenvoudige ingrepen, beter gekund.


Beoordeling: 2.0 (?)
Recensent: Kairo
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (4):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb