Bestel de DVD bij ...
Koop Swamp Thing bij bol.com
Swamp Thing
Regisseur:Wes Craven
Jaar:1982
Taal:Engels
Speeltijd:93 minuten
Cast:Adrienne Barbeau , Ray Wise , David Hess


Variatie op het thema van Beauty and the Beast gebaseerd op een stripverhaal, waarin een geslaagd biochemisch experiment in de moerassen van South Carolina, om dierlijk en plantaardig DNA te recombineren, in handen valt van militante slechteriken. De dienstdoende biochemicus Alec Holland (Wise) probeert te redden wat er te redden valt maar vergeeft zichzelf van het door hem uitgevonden spul, als gevolg waarvan hij verandert in een soort Toxic Avenger met een heimelijk oogje op de ingevlogen stadsmeid Alice Cable (Barbeau). De film vervolgt als kat-en-muisspel tussen Holland en de baas der boeven, met Cable als lokaas.

Het is in veel opzichten een Wes Craven film zoals hij later vaker zou maken met Scream, A Nightmare on Elm Street, The People under the Stairs, Cursed enzovoorts: niet te zwaar of te serieus, leuk in beeld gebracht en geacteerd met een beetje meligheid hier en daar en, in het geval van Swamp Thing, niet eng of spannend, wel vrolijk en vlot maar uiteindelijk als geheel te slap om als film te beklijven bij de kijker. Het verhaaltje zit bovendien aan alle kanten los, net als de goedkope speciale effecten en het rubberen pak van het titulaire monster.

Craven heeft duidelijk een camp-film willen maken en slaagt daar op zichzelf wonderwel in, met name omdat iedereen enthousiast meedoet en het plezier, voornamelijk van het melige soort overigens, eraf spat. Maar een film heeft meer nodig om te kunnen boeien.


Beoordeling: 1.5 (?)
Recensent: Kairo
Links:  IMDB  Bekijk Trailer  

Beoordeling bezoekers (5):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb