Bestel de DVD bij ...

Koop Vampires vs. Zombies bij Amazon.co.uk
Vampires vs. Zombies
Genre:Indie, Vampieren, Zombies
Regisseur:Vince D'Amato
Jaar:2004
Taal:Engels
Speeltijd:85 minuten
Cast:Bonny Giroux , Maratama Carlson , C.S. Munro


Een vampier en een zombie kijken elkaar kwaadaardig aan met een dolk tussen hen in. De affiche roept associaties op met het vermakelijke Freddy vs. Jason en de liefhebber is geprikkeld. En welke filmliefhebber, de elitaire vaste filmhuisklant (die langzamerhand alleen nog iets nieuws goed vindt als Lars Von Trier eraan mee heeft gewerkt) uitgezonderd wordt niet geprikkeld door de verwachting horror-iconengeweld te gaan zien? De strijd tussen de onsterfelijken en de ondoden is begonnen. Haal de pinda's.

De film is een bewerking van het klassieke verhaal Carmilla van de schrijver Sheridan Le Fanu, die in 1932 het bronmateriaal leverde voor Carl Theodor Dreyer's legendarische zwartwit nachtmerrie Vampyr - Der Traum des Allan Grey. Dat geeft te denken, want Vampyr is een indrukwekkende exercitie in sfeer en beklemming.

Doe de pinda's maar weer weg, deze film is geen vermakelijke veldslag. Het is evenmin een diepzinnige allegorie. Het is een goedkope SOV indie-roadmovie zonder dragend verhaal waarin een paar mensen onderweg een paar zombies tegenkomen, waarvan er er zegge en schrijve ééntje platgereden wordt vanwege de mislukte make-up. Men lijkt op de vlucht voor zombies, die overigens in geen velden of wegen zijn te bekennen. Men pikt een paar leuke meiden op onderweg die af en toe vampier lijken te zijn, althans bloed lijken te willen drinken. Men is op zoek naar de bron van alle ellende, Carmilla geheten, die achterin de auto zit. En er is ook nog een oude premiejager met een onduidelijke missie die hij ook nog eens om onduidelijke redenen telkens bijstelt. Ik vind indie-films in principe sympathiek, maar als men iets onder valse voorwendsels aan de man probeert te brengen heet dat in het dagelijkse leven oplichting.

En oplichting is strafbaar.


Beoordeling: 0.0 (?)
Recensent: Kairo
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (8):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb