Bestel de DVD bij ...
Koop The Ring Two bij bol.com
The Ring Two
Genre:Ghost story
Regisseur:Hideo Nakata
Jaar:2005
Taal:Engels
Speeltijd:128 minuten
Cast:Naomi Watts , David Dorfman , Simon Baker


De journaliste Rachel Keller (Naomi Watts) en haar zoontje Aidan (David Dorfman) zijn, een half jaar na de verschrikkingen in The Ring, verhuisd naar een landelijke plaats in Oregon om daar te bekomen van de schrik van de videovloek. Maar als een mysterieuze moord het slapende stadje opschrikt vertrouwt Keller de lezing van de gebeurtenis niet en vermoedt zij dat de vloek erachter steekt. Als zij op onderzoek uitgaat ontdekt zij dat de vloek is teruggekeerd om langzaam maar zeker bezit te nemen van haar zoontje.

Een sequel op een remake, geregisseerd door de maker van het meesterlijke origineel: de bundeling van krachten die een film zowel een jammerlijke mislukking als een geweldige rolprent kunnen maken. En het is uiteindelijk geen van beide geworden. De vertelling is een losse herbewerking van de strakker (en beter) geschreven voorloper en het verhaal zal de kijker met regelmaat achter het oor doen krabben. Naomi Watts heeft teveel intrinsieke kwaliteiten om af te gaan, maar is hier toch bepaald minder magnetisch dan in The Ring. David Dorfman weet zelfs geen enkel mededogen met zijn lotgevallen bij de kijker los te maken.

Hoewel Nakata zijn Amerikaanse acteurs niet al te best heeft geregisseerd heeft hij, in tegenstelling tot Gore Verbinski in de voorgaanger, wel meer grip op de maatvoering in dit verhaal, en weet hij de film ook in de talrijke stille momenten van de onderhuidse spanning te voorzien die het Japanse origineel zo meesterlijk maakten. Maar al met al is het een gemankeerde film die slechts bij vlagen weet te boeien.


Beoordeling: 2.0 (?)
Recensent: Kairo
Links:  IMDB  Bekijk Trailer  

Beoordeling bezoekers (15):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


Zie ook:Ring (1998)
Ring 0: Birthday (2000)
Ring 2 (1999)
Ring Spiral (1998)
The Ring (2002)

recensies
over horrorweb