Bestel de DVD bij ...
Koop The Ring bij bol.com
The Ring
Genre:Ghost story
Regisseur:Gore Verbinski
Jaar:2002
Taal:Engels
Speeltijd:115 minuten
Cast:Naomi Watts , David Dorfman , Martin Henderson


Bewerking voor het Amerikaanse publiek van KŰji Suzuki's baanbrekende verhaal over de journaliste Rachel Keller (Watts) die een videoband onderzoekt die de dood veroorzaakt van ieder die ernaar heeft gekeken. Wanneer haar zoontje Aidan (Dorfman) per ongeluk naar de band kijkt heeft zij een week om uit te zoeken hoe de doodsvloek onschadelijk kan worden gemaakt.

Verbinski's decor waartegen het verhaal zich afspeelt is fraai, beklemmend en zorgvuldig in beeld gebracht, en hoewel de film in het middengedeelte worstelt met de opmaat naar de verrassend bedoelde verhaalsafwikkeling en daardoor wat al te geforceerd de vaart erin probeert te houden, weet Naomi Watts haar personage boeiend te houden met haar indrukwekkende verpersoonlijking met de gekwelde hoofdpersoon.

Het is lastig -- en waarschijnlijk oneerlijk -- om de film tegen het licht te houden met Nakata's magistrale en nauwelijks te overtreffen origineel. Het is interessant om te zien hoe een synthese tussen de westerse en de oosterse genrefilm kan werken, en in welke valstrikken men daarbij kan lopen. De maatvoering blijkt daarbij een probleem: waar de vaart in de Japanse film terug wordt genomen levert dit dynamiek op; in de Amerikaanse versie vertraagt dit slechts de film zonder daarbij iets wezenlijks toe te voegen. De onbedwingbare onderhuidse verteldwang doet de film soms in een spreidstand staan tussen sfeer en handeling waarmee het telkens van tweeŽn net geen van beiden dreigt te worden, met als resultaat dat het net niet enerverend genoeg, net niet spannend genoeg en net te traag wordt.

Deze film zal de meesten die het Japanse origineel hebben gezien enigszins teleurstellen. Maar zij die zich met deze film voor het eerst aan de videovloek blootstellen zullen verrast zijn door het originele verhaal, de prachtige beeldvoering, de beklemmende sfeer en het verrassende slot.


Beoordeling: 2.5 (?)
Recensent: Kairo
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (29):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


Zie ook:Ring (1998)
Ring 0: Birthday (2000)
Ring 2 (1999)
Ring Spiral (1998)
The Ring Two (2005)

recensies
over horrorweb