Bestel de DVD bij ...
Koop Amityville II: The Possession bij bol.com
Amityville II: The Possession
Genre:Ghost story
Regisseur:Damiano Damiani
Jaar:1982
Taal:Engels
Speeltijd:100 minuten
Cast:Burt Young , James Olson , Rutanya Alda


Vervolg op de meesterlijke klassieker uit 1979, gebaseerd op het waargebeurde verhaal rond de familie DeFeo. Een Amerikaans gezin van Italiaanse komaf betrekt een huis dat op een oude indianenbegraafplaats staat. De oudste zoon raakt langzaam maar zeker bezeten door het daar heersende kwaad en voelt zich gedwongen zijn familie om het leven te brengen.

De film is weliswaar in de film-chronologie de opvolger ervan, maar Amityville II vertelt eigenlijk het verhaal van wat aan dat in Amityville Horror vooraf ging. Het is in zoverre een daarvan afwijkende genrefilm dat Amityville II religieuze aspecten in het verhaal betrekt waardoor de film evenveel wegheeft van diens voorganger dan van The Exorcist.

Ook regisseur Damiani gaat deze film met veel flair en vakmanschap te lijf en slaat nergens overboord in de deining die de verhaalsverfilming oproept. Dat is deste opmerkelijker omdat hij het zich daarin niet makkelijk maakt met zijn amalgaam van spookhuis, 'stalk'n'slash' en bovennatuurlijk/religieus. Toch ontwijkt hij zorgvuldig zowel de meeste Exorcist- als spookhuisclichÚs, knoopt hij de film op intelligente wijze vast aan diens prima voorganger en weet hij bovendien iets origineels eraan mee te geven.

Prima spookhuisfilm, lekker gaan kijken samen met het meesterlijke - iets intensere en daarmee nog iets betere - eerste deel voor een fijn avondje griezelen.


Beoordeling: 2.5 (?)
Recensent: Kairo
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (5):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb