Bestel de DVD bij ...
Koop Wishmaster bij bol.com
Wishmaster
(Wes Craven's Wishmaster)
Genre:Fantasy
Regisseur:Robert Kurtzman
Jaar:1997
Taal:Engels
Speeltijd:90 minuten
Cast:Tammy Lauren , Robert Englund , Kane Hodder , Tony Todd , Ted Raimi


Een onder auspiciŽn van Wes Craven (Scream, Nightmare On Elm Street) gefilmd werkje over een geest uit een fles, althans, in dit geval een opaal die op zo morbide mogelijke wijze wensen vervult. Als degene die hem heeft gewekt drie wensen heeft gedaan opent zich een poort naar een andere wereld, een soort hel, waarna de mensheid gedoemd is.

Of zoiets.

Het is natuurlijk allemaal flauwekul troef, maar daar gaat het niet om in dit soort horrorsprookjes. De 'andere wereld' wordt op geen enkele manier duidelijk gemaakt en waarom de danen van de Djinn (de geest uit de opaal) nu precies de mens zo graag willen onderdrukken al helemaal niet. Kortom, het verhaal slaat als kut op dirk. De Djinn komt bij toeval tot leven, is er vervolgens, veroorzaakt een ramp of twintig en moet op een of andere manier worden bedwongen zoals alleen een Amerikaanse held, heldin in dit geval, tegen wil en dank dat kan.

Maar goed, speciale effecten kun je wel aan Wes Craven (ideale naam voor een horror regisseur, nietwaar?) overlaten. Hij neemt immers altijd zijn slapie Greg Nicotero mee, de Tom Savini van de jaren negentig, en daarmee komt het allemaal dik voor elkaar. En in dat opzicht was het dat ook. Bovendien waren er grappige cameo's van Kane Hodder (Jason XIII), Robert Englund (Freddy Krueger) en Tony Todd (Candyman, tevens doodgraver in Final Destination en neger-held in Night of the Living Dead (1990)).

Leuke film maar zet wel het IQ op de nachtstand.


Beoordeling: 2.0 (?)
Recensent: Kairo
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (13):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb